Suzuki Swift 1995: benzine verbruik

Bouwjaar: 1995

ik heb een swift 1.3 gs alleen het benzine verbruik is ongeveer 1-10 ik vind dit wat aan de hoge kant kan ik daar iets aan stellen wie kan mij daar een antwoord op geven.

jwdeboer

Geplaatst door jwdeboer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

qengelberts (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoe is je rijstijl? Een swiftje kan met een beetje rustige rijstijl makkelijk 1 op 15 a 1 op 17 rijden. Mocht je rustig rijden vervang eerst de onderhoudsgevoelige onderdelen zoals:
Bougies
Luchtfilter
etc

Groet,
Quentin

Mr. G.S. Swift (0), 20 jaar geleden

Mijn swift is een 1.3GS van bouwjaar '90 met injectie. En deze loopt altijd zo rond de 1 op 12.5, en als ik echt verschrikkelijk zuinig rijd HOOGSTENDS 1 op 14. Het valt dus wel mee, als ze wat ouder worden verbruiken ze wat meer. Nieuwere swiftjes lopen inderdaad wel 1 op 16. Op papier zelfs 1 op 18. Maar na 10 jaar gaat hij door slijtage vanzelf meer gebruiken.
Gr Marten

Pascal8361 (0), 19 jaar geleden

ik heb ook ee swift (GS1.3 uit 92) en rij eigenlijk helemaal niet zo veel. ik heb de afgelopen weken een beetje op mijn benzineverbruik gelet en rij tussen de 180 en 200 km op 1 tank (3o liter).
Het is wel zo dat ik veel korte afstanden rij. ik weet dat dit meer benzine kost dan snelweg kilometerers, maar max 200 op 1 tank dat kan toch nooit goed zijn. Enig idee wat ik hier aan kan (laten) doen?
Alvast bedankt!
Pascal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.