Suzuki Swift 1995: andere motor

Bouwjaar: 1995

hallo ik heb een suzuki swift spark 1.3gs. ik ben tevreden met de auto alleen wou ik dat deze wat sneller was,is het mogelijk en of het past om er een gti in te zetten? hoe zit die qua remmen en registratie of hoeft dit niet? als dit past kan ik dan de stuurbekrachtigingspomp ook zo over zetten want dat zit niet op een gtiblok b.v.d. oja wie weet wat code 12 is

jwdeboer

Geplaatst door jwdeboer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Joeri5520 (0) PRO, 20 jaar geleden

Tips om je auto sneller te maken heb ik niet, maar code 12 is de code waarmee het motormanagement aangeeft dat er geen codes zijn opgeslagen en alles in orde is. Die knippercode geeft die overigens alleen aan als je de zekering tbv diagnose erin hebt. Als bij jou altijd code 12 wordt weergegeven moet je even onder je dashboard kijken, er zit daar een zekeringkastje met 1 verhoogde plek, hier hoort normaal gesproken geen zekering ! (anders kan het klepje er ook niet goed op)

Sander6219 (0), 20 jaar geleden

Als er een zekering in zit wil de auto niet eens starten. En als ie al start dan lukt rijden al helemaal niet. Dit komt omdat de computer dan niet geactiveerd wordt.

Joeri5520 (0) PRO, 20 jaar geleden

mmm...bij mij kwam de klant toch echt rijdend de werkplaats in....hij had zelf een radio ingebouwd en vond dat op dat ene lege plekje toch ook maar een zekering moest. Hij was ook wel heel handig want hij had het toch voor elkaar gekregen om het klepje er op te krijgen ;-)

Sander6219 (0), 20 jaar geleden

Nou, dat is wel vreemd. Ik heb het namelijk een keer gehad dat ik m'n auto perongeluk starten met de zekering erin en het leek toen net of hij op 2 poten liep zo slecht.

jwdeboer (0), 20 jaar geleden

ik zeg ook niet dat er een zekering in de houder zit maar ik wou alleen weten wat die code betekende want die geeft hij als ik er een zekering in doe(trouwen dan kan ik wel starten en zelf rijden)zonder problemen?

Sander6219 (0), 20 jaar geleden

Ja, we (ik) wijken eigenlijk een beetje af van de gestelde vraag. Maar zoals Joeri al zei: code 12 betekent dat er niets is opgeslagen en alles dus in orde is.

Mr. G.S. Swift (0), 20 jaar geleden

Ik heb zelf ook onderzoek gedaan naar een GTI blok in mijn eigen 1.3GS alleen ik zie er van af. Een GTI blok in je 1.3 GS past inderdaad wel, zelfs de versnellingsbak kun je over zetten. Bedenk alleen wel dat de eind overbrenging en de 5e versnelling verschillen. Daar komen meer krachten op te staan. Met de een GTI versnellingsbak kom je al verder. Zoiezo moet je de aandrijfassen vervangen want die krijgen ook meer kracht te verwerken. En die verschillen bij de gti wel van de gs. Ook het uitlaatsysteem van de gs is niet dezelfde als bij de gti. Je hebt kans dat het gewoon werkt, maar de gti motor op het gs uitlaat systeem zal waarschijnlijk zorgen voor teveel druk op de uitlaat met verlies aan vermogen als gevolg. Bovendien zijn je remmen niet berekend op een GTI moter. Je mist namelijk schijfremmen achter. Ook een stabelisator stang achter ontbreekt. Maar stel dat je dat allemaal lukt... Dan mag je 'm nog laten keuren(officieel), je kan het natuurlijk omzijlen maar als je ermee gepakt word bij een ongeluk... Het is bij de RDW verplicht, als je grote veranderingen aan je auto doorvoerd, om hem daarop te laten keuren.

martijn7413 (0), 20 jaar geleden

Een gti motorblok of een gs motorblok verschillen niet zo veel
er zit een andere kop op met twee nokken assen en andere zuigers
dus dat is niet nodig om te laten keuren.
ben jij een jonge openbareweg coureur of is jou swift langzaam??
misschien moet je de ondsteeking eens afstellen?
anders raad ik je aan om gewoon een ander autotje uit tezoeken die wel snel genoeg is. Of je moet van een uitdaging houden en veel problemen op willen lossen met het oog op de elecronika

martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.