Suzuki Baleno: stuurbekrachting geeft meer weerstand

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Hoi,

Het lijkt gevoelsmatig dat het sturen meer weerstand oplevert dan voorheen. Bandenspanning en de olie zijn in orde.
Het is (nog) geen probleem om normaal de bochten in te sturen, maar het lijkt erger te worden....
Moet ik het laten uitlezen oid?

evonk65

Geplaatst door evonk65 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

zou eerst eens de aandrijfriem van de stuurpomp vervangen.

groetjes jan.

Workz (0) PRO, 11 jaar geleden

Redelijke kans dat er een elektrische stuurbekachtiging in zit. Dus eerst eens kijken of de dynamo goed bijlaadt (ideaal = 14,4V)
Laadt de dynamo goed bij dan de motor van de stuurbekachtiging (laten) servicen; kan zijn dat de koolborstels op zijn, waardoor de motor niet genoeg ondersteuning meer geeft.
Als het elektrische stuurbkachtiging is, dan zit hij onder de stuurkolom in de auto en kan met het losdraaien van 3 of 4 bouten en een connector zo uitgebouwd worden.

evonk65 (0), 11 jaar geleden

Dank voor de antwoorden!! Na wat speuren in de garage; bleek een soort kruis moer of bout ("draaimechaniek") oid wat geforceerd te zijn. Wat speling. Dat "ding"kost wel rond 100 eu; dinsdag wordt het varvangen

groet Edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.