Suzuki Swift: Stuurprobleem Swift

Bouwjaar: 1997

Sinds kort maakt mijn auto vreemde geluiden bij het sturen, het gaat om 2 dingen:

1. Wanneer ik bij lage snelheid een grote stuuruitslag maak (bij bv wegrijden van parkeerplaats of het opdraaien van een weg) hoor ik een piepend/schrapend geluid bij zowel naar links als rechts sturen. Dit gebeurt alleen als ik er ook gas bij geef. Ik vermoed dat dit iets met de stuurbekrachtiging te maken heeft.

2. Wanneer ik bij lage snelheid een grote stuuruitslag maak en hier GEEN gas bij geef of de koppeling intrap, is er een tikkend/bonkend geluid waar te nemen en voel ik het stuur ook trillen, het eerder genoemde schrapende geluid is er dan niet. Ook dit geldt zowel voor links als rechts.

Rijd ik ietsje harder, dan lijkt er niets aan de hand te zijn. Bij snelheden van 110-120 km/u gaat het stuur trillen, daarboven gaat het trillen weer weg.

Bij de laatste beurt, 3 mnd geleden, is de stuurbekrachtigingsolie bijgevuld (tenminste, dat staat op de rekening) en de banden, die ongeveer een jaar geleden gemonteerd zijn, zijn uitgebalanceerd.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Manuel82

Geplaatst door Manuel82 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

aandrijfas is aan het overlijden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.