Suzuki Swift: Swift 1.3 GTI MK1; Start niet meer!

Bouwjaar: 1987

Hallo!
Ik heb een groot probleem. Ik heb een suzuki swift gti 1.3 uit jan 1987. Sinds kort start hij niet meer. De motor geeft iedere keer als ik hem voor het eerst start een kick, hij slaat dan even aan en vervolgens meteen af. Daarna geeft hij helemaal geen kick meer.
Dit probleem heeft zich een tweetal weken geleden ook al voor gedaan maar toen ondekten we een sneetje in de aanvoerslang van de brandstof bij de injectie, hierdoor werd waarschijnlijk valse lucht aangezogen dat er dus toe leidde dat de motor niet startte.

Samen met een vriend van me (ex automonteur suzuki dealer) heb ik geprobeerd de oorzaak te achterhalen.
De ontsteking is goed, bougies geven goede vonken. Daarnaast hebben we de aanvoerslang van brandstof gecontroleerd bij de injectie, hier komt gewoon benzine uit. De benzine wordt dus gewoon rondgepompt. Tevens hebben we de verschillende draadbomen, relais en zekeringen gecontroleerd maar dit heeft geen resultaat opgeleverd.
De injectors van de EPI geven naar ons idee geen brandstof door. Als we namelijk remmenreiniger bij de luchtfilter naar binnen spuiten dan loopt de motor gewoon. Zodra ik stop met inspuiten van de remmenreiniger, slaat de motor vrijwel direct af.
We hebben het idee dat de boardcomputer niet meer goed functioneert. De boardcomputer is van het type Hitachi 33920-86510 (EPI-001F). Zijn hier wel vaker problemen mee?

Ik hoop dat jullie me met dit probleem verder kunnen helpen, of dat jullie daar andere ideeen hebben.

Met vriendelijke groeten,

Raymond van der Haven

R9226

Geplaatst door R9226 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peerkeflits (0), 17 jaar geleden

Hoi Raymond,

Ik heb van de week een soort gelijk euvel gehad.
Bij koude start sloeg de motor moeilijk aan, bij warme start sloeg de motor in het geheel niet meer aan.
Als ik remreiniger in de luchtfilter inspoot dan sloeg de motor direct aan.
Bij controlle van de bezinedop bleek dat er in de tank een groot vacuum werd opgebouwd. Na de motor weer gestart te hebben zonder benzinedop bleek het probleem te zijn opgelost. Conclusie ontluchtingsgaatje in de bezinedop verstopt.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.