Suzuki Swift: Suzuki Swift 1.0 '93 , Motor (en electra) gaan niet meer aan

Bouwjaar: 1993

Beste mensen, misschien dat iemand mij kan helpen met mijn probleem.

Ik wou gisteren de auto starten, en opeens valt alles uit. Electra doet het na een poosje (kwartiertje ofzo) wel weer, maar als ik dan de motor wil starten valt alles uit en kun je dus weer een tijd wachten voordat je weer eens een lampje kunt aandoen (ik noem maar iets).

Zou het een zekering kunnen zijn? (zo ja, waar zit dat helse ding ik kan het niet vinden :)) , Of moet ik denken aan de accu (die toch vrij nieuw is)?

gegroet

Christiaan1696

Geplaatst door Christiaan1696 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

CB, ik denk toch aan de accu, als hij zoals je zegt nog vrij nieuw is laat dan even de laadstroom van de dynamo meten.Een zekering is het niet want dan is stuk ook echt stuk.

Rick9740 (0), 18 jaar geleden

Achter het startslot zit een electrische schakelaar, die je bedient door de sleutel om te draaien. Deze wil wel eens ingebrand zijn en gaat dan dienst wijgeren (kan ook af en toe zijn). Even doormeten met een multimeter. Gezien de storingen zou dit wel eens de klacht kunnen zijn.

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

klinkt idd als een klassiek geval van lege/defecte accu.


michael

Christiaan1696 (0), 18 jaar geleden

En het antwoord is verdomd simpel, contactje van de + naar de accu zat losjes en maakte niet geheel contact door de corrosie.
Beetje schuren, vastdraaien en hij werkt weer als een tit.

Bedankt allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.