Suzuki Swift: swift start niet met maar wel in gang duwen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 3 cilinder

help ! mijn swift wil niet meer aanslaan wanneer het kontaktslot uit is gezet en men wil binnen de 3 minuten terug starten ! wanneer je de wagen in gang duwt slaat hij direkt aan of na een 10 min wachten. dit gebeurt wanneer de wagen op bedrijfstemperatuur is. er is wel onsteking en benzine anders kan je hem onmogelijk direkt in gang duwen .... weet echt geen raad !!

Geplaatst door

pepsiboy (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Motor gaat wel rond , als hij niet "start"

kaleido 1 5360
badge vip badge

10 jaar

ja hoor , de startmotor werkt en motor draait rond maar slaat niet aan ....

pepsiboy 0

10 jaar

Klinkt net als de storing met AG lpg installaties. Die startten ook pas na afkoeling. Daar lag de oorzaak in de soldering op een printplaat die met warmte te veel uitzette waardoor de elektronische aansturing van relais ging haperen.
Maar jij rijd op benzine, dus die vlieger gaat niet op.
Toch denk ik dat je moet zoeken in het elektrische circuit naar een verbinding die door warmte begint te haperen.
En de massa-aansluitingen op de accu en aan het blok reinigen en met vaseline weer monteren zou ook kunnen helpen.

Als je merkt dat de wagen eerder herstart als je de motorkap open zet dan weet je in ieder geval zeker dat de oorzaak warmte-gerelateerd is en onder de motorkap gezocht moet worden.
Succes, Johan.

johan 56 0

10 jaar

wanneer je hem in gang duwt slaat hij direkt aan ! is een zeer eigenaardig probleem hoor ...tijdens de autokeuring laten ze het kontakt aan liggen en krijg je hem niet meer gestart , alleen van de brug laten lopen in 2de versnelling paatsen en hij draait ! anders moet hij er niet van weten .... of 10 minuten kontakt uit zetten en het is oke .... bgrijpe wie kan !

pepsiboy 0

10 jaar

Het kan dat de bobine te weing spanning krijgt doordat de startmotor te veel vraagt als die warm is, als je hem aanduwt heb je geen startmotor nodig en zal de spanning aan de bobine dus hoger zijn, dus conclusie is weer METEN

jan5047 0
badge

10 jaar

dat klinkt al niet slecht Jan ! zal de bobine eens veranderen , heb een Swift op de kop kunnen tikken dit weekend met zelfde motor.
zal nog doorgeven of het probleem opgelost is ! bedankt alvast

pepsiboy 0

10 jaar

Ja maar bobine veranderen zal het niet helpen hij krijgt te weinig spanning op de 1 of de andere manier

jan5047 0
badge

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.