Suzuki Swift 2007: Tikkende motor/ distributieketting?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 68

Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier dus ik ben benieuwd of er op mijn bericht gereageerd gaat worden :)

Ik hoor een tikkende geluid wat volgens mij uit de motor komt (of daar in de buurt), vanaf 2000 toeren ongeveer. Het getik is niet luid maar zeker wel hoorbaar.

Als ik stationair losgekoppeld sta en gas geef, dan hoor ik het geluid niet.
Dus vanaf de 1e versnelling is het al hoorbaar, maar vanaf 3 is het getik echt goed te horen.
Het getik gaat sneller naarmate er meer toeren wordt gemaakt.

Ik heb gelezen dat het aan de distributieketting zou kunnen liggen, maar aangezien ik het geluid alleen gekoppeld in versnelling hoor weet ik dit niet zeker.

Kan iemand mij uitleggen hoe een distributieketting/ riem werkt? Draait deze ook als de auto stationair (ontkoppeld) staat?

Alvast bedankt!
x Lisalotte

Lisalotte

Geplaatst door Lisalotte , lid sinds 5 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

De distributieketting draaid altijd als de motor loopt , deze drijft krukas en nokkenas aan .
Ik denk eerder dat er iets mis is on de aandrijflijn, versnellingsbak of aandrijassen , om het snelst een diagnose te krijgen , rij gewoon even langs de lokale garage en laat ze even luisteren , geluiden zijn zonder voldoende kennis en voor ons achter de pc lastig te zoeken.

    Bedankt voor je antwoord! De versnellingsbak is net gereviseerd, ik denk niet dat het daaraan kan liggen. (geluid was al te horen voor de revisie). Wat me opvalt is dat als de motor flink is warm gelopen dat het getik bijna weg is.. Ik ga zeker langs de garage maar ik moet nog een afspraak plannen en dacht misschien het eerst hier te vragen. - Lisalotte, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.