Suzuki Vitara: Toeter doet het niet

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

ik heb een probleem met de toeter van een vitara, deze doet het niet. Ik denk dat het relias kapot is, maar ik kan hem niet vinden. Weet iemand waar dit relias zit?

pinballwizard

Geplaatst door pinballwizard (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je al eens op de stekker van de klaxon gemeten of je daar wel spanning hebt als je de claxon indrukt?

heb je daar spanning zal je de claxon moeten vervangen

pinballwizard (0), 14 jaar geleden

Op de stekker van de klaxon komt geen spannig als de schakelaar wordt ingedrukt. Ik heb de schakelaar in het stuur ook gecontroleerd, deze werkt nog goed. Als ik spanning op de klaxon zet doet hij het.

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

zitten die relais niet onder de motorkap? is vaak zo bij de jappers

pinballwizard (0), 14 jaar geleden

Daar kan ik ze niet vinden. De bedrading gaat vanaf de voorzijde van de auto (vanaf de klaxon) een kabelboom in. Die kabelboom gaat aan de pasagier zijde naar binnen. Achter het dashbord kastje komt deze naar binnen. Vanaf daar vertakt de kabelboom zich. Ben al een aantal relias tegengekomen, maar niet die van de toeter.

jerryg16a (0), 14 jaar geleden

hallo daar
de toeter !
de toeter is massa geschakeld dus daar kan je nooit een geschakelde stroom meten op de stekker alleen een geschakelde massa. er staat namelijk altijd plus op je klaxon alleen als jij op je stuurtje drukt geef je hem massa en toeterd hij.
nu kan er wat missen van die 2 dus meet door of er 1 massa krijgt terwijl iemand drukt is dat het geval is dat goed .en moet er op het andere draadje plus staan is dat niet? dat geef je je toeter tog gewoon een plus van je accu met een zwevende zekering er tussen !is het opgelost en moet hij het gewoon doen zo heb ik het ook opgelost werkt super

groetjes jerry

suzukijeroen (0) PRO, 14 jaar geleden

op de stuuras in de motorruimte zit een soort rubbere koppeling en daar zit een draad die zorgt dat de stuuras een massa krijgt. grote kans dat dat kleine draadje los is.

jerryg16a (0), 14 jaar geleden

dat is ook heel goed mogelijk!even een nieuw draadje er tussen monteren via de boutjes van de koppeling
maar opzekers meten bij de klaxon das van belang .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.