Suzuki Swift: VOERTUIGSENSOR

Bouwjaar: 1991

mIJN LAMPJE CHECK ENGINE BLIJFT BRANDEN, DANKZIJ EERDERE HULP VAN JULLIE BEN IK ER ACHTER DAT HET CODE 24 (VOERTUIGSENSOR) IS EN IK HEB OOK BEGREPEN DAT DIT EEN REEDCONTACT ACHTER OP DE KLOKKENSET IS. KAN IEMAND MIJ VERTELLEN OF IK DOOR KAN BLIJVEN RIJDEN(MIJN METERS FUNCTIONEREN GEWOON) EN WAT DOET DE VOERTUIGSENSOR EN WAT GEBEURD ER ALS HIJ STUK IS, OH JA, WAAR ZIT HIJ PRECIES? DAN KAN IK HET VANDAAG OF MORGEN MAKEN.
ALVAST BEDANKT

Versteeg

Geplaatst door Versteeg (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan gewoon door blijven rijden. Voertuigsensor geeft signaal af aan de computer. Zit achter op de tellerklok, dichtbij de opnemer van de teller, soms kun je hem voorzichtig een beetje verbuigen dan werkt hij ook weer goed.

Versteeg (0), 18 jaar geleden

THANX GOSSE, IK GA EENS KIJKEN WAT IK ER MEE KAN. IK HEB IN DE REACTIES WEL GEZIEN DAT JE HEEL VEEL WEET VAN DE SUZUKI'S.

Versteeg (0), 18 jaar geleden

Nou Gosse, ik heb de hele klokkenset gedemonteerd, telle eruit gehaald, maar ik kan de voertuigsensor niet vinden, kun je nog meer tips geven? probeer ik het gewoon nog eens Alvast bedankt

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Normaal moet je het geheel vervangen, maar dit ziet er uit als een een heel kleine condensator,door de luchtspleet heel voorzichtig iets te vergroten of te verkleinen kun je hiermee soms het euvel oplossen. (wel heel voorzichtig) of een nieuwe monteren.

Versteeg (0), 18 jaar geleden

He Gosse, ik probeer me de km teller voor me te halen zoals die eruit zag toen ik hem uit de tellerset had gedemonteerd. Ik kan niet herinneren dat ik een condensator/luchtspleet gezien heb.Ik heb wel twee soldeerpunten die met schroefjes aan de printplaat verbonden zij gezien. Ik denk dat het moeilijk wordt om dit zo overgebracht te krijgen, je zal het een keer gezien moeten hebben denk ik om te begrijpen wat er bedoeld wordt. Wel heb ik alle kontakten schoongemaakt, misschien helpt het. Anders moet ik toch maar eens verder informeren voor een nieuwe sensor. Hebb je enig idee wat een nieuwe sensor doet qua prijs? En is dit alleen bij de dealer of ook ergens anders te krijgen? Bedankt voor al je advies tot zover. groetjes. P.S. ik vind dit een geweldige site overigens.

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij moet dat hem zijn. Reed contakt kun/kon je ook kopen bij een goede elektronica shop, was voorheen niet zo duur .

Eriksfr (0), 18 jaar geleden

Gosse,

Ik heb hetzelfde probleem met mijn swift ('94)
Ik zal best een reedcontact kunnen vinden wanneer ik de boel openmaak. Ik ben alleen nieuwsgierig, in mijn vraagbaak vind ik geen symbool voor een reedcontact vanaf de BI regelaar, of is dit wat ze de 'toerentalcontroleklep' noemen ??
In ieder geval kan ik niets merken aan de auto, dus logische vraag: wat is de functie hiervan? oftewel, waarom zou ik het gaan repareren (afgezien van dat irritante lampje)

gosse3817 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook een tijdelijke storing zijn.Accupoolklem 1 min losmaken, als lampje direct weer oplicht is er een storing aanwezig, deze voertuigsnelheidssensor geeft een signaal af aan de computer, maar heeft maar heel weinig invloed op het geheel, je kunt er best een tijd mee doorrijden, tot het uit eindelijk toch problemen op gaat geven, afgezien van het hinderlijke lampje, deze kun je ook afplakken met een stukje isolatie tape.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.