Suzuki Alto: Warmlopen motor

Bouwjaar: 1997

In juni heb ik voor het eerst langs de kant van de weg gestaan omdat de temperatuur van de motor te hoog op liep en alle koelvloeistof eruit gegooid werd. Bij het nakijken van de auto in de garage werd niets gevonden.

Vorige week gebeurde het wederom. De ventilator stond wel aan, maar toch liep de temperatuur dusdanig op dat wederom alle koelvloeistof via de overloop eruit gegooid werd. Na een tijdje was de motor weer afgekoeld en ben ik verder gereden en toen was er niets meer aan de hand. Bij het nakijken van de auto in de garage werd wederom niets gevonden. Mij werd verteld dat het dan alleen de thermostaat kon zijn die bleef hangen af en toe. Dus die heb ik laten vervangen en dezelfde dag nog deed het probleem zich al weer voor. De temperatuur liep weer op en wederom stond ik langs de kant van de weg.

Iemand enig idee wat het kan zijn? Alvast bedankt.

Twinkle

Geplaatst door Twinkle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit eens bij de hand gehad met een Citroen CX. Om de zoveel tijd liep deze auto warm na een uur rijden. Thermostaat vervangen, circulatie was goed, radiateur niet verstopt etc.

Bleek een miniscuul lekje in de koppakking te zitten. Na een bepaalde tijd kwam er zoveel lucht in het systeem dat de waterpomp droog kwam te staan met als gevolg een kokende motor.

Koppakking vervangen en nooit meer problemen gehad.

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

IK VERDENK DE KOPPAKKING ERVAN.

Twinkle (0), 18 jaar geleden

Deze week de auto naar de garage gebracht...maar wederom kunnen ze niets vinden...net als twee maanden geleden (dat was bij een andere garage). De koppakking is het in ieder geval niet volgens de garage. Wat ze nu hebben gedaan is de thermostaat er tussen uit gehaald en zo moet ik 2 weken proefrijden. Dus iemand nog een suggestie wat het zou kunnen zijn?

Wacko (0) PRO, 18 jaar geleden

hoe weet de garage zeker dat het de koppakking NIET is, hebben ze getest of er uitlaatgassen in de koelvloeistof aanwezig zijn?

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat ze nu toch gewoon de koppakking vervangen, is niet heel veel werk bij een Alto. 99% zeker dat je probleem opgelost is. Thermostaat verwijderen is beunwerk.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Idd koppakking vervangen, of toch de radiateur verstopt of dicht.
thermostaat er tussenuit halen slaat nergens op.

webro (0) PRO, 18 jaar geleden

laat de koppakking maar verv heb zelf ook het probleem gehad

ps gebruik een orginele kopakking deze zijn veranderd en is maar enkele euro"s duurder

gr paul

Twinkle (0), 18 jaar geleden

De garage heeft het getest zeggen ze. Hoe dat weet ik ook niet...daar heb ik geen verstand van. Daarnaast waren ze van mening en daar ben ik het mee eens dat ze eerst willen weten wat het wel is voordat ze dingen gaan vervangen die ook nog eens enorm duur zijn...het vervangen van een koppakking kost ¤500 a ¤600 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.