Suzuki Swift: Zelf LPG G3 inbouwen, waar op letten?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Ik heb een Swift 1.3 uit 1998 met een kleine 80.000km op de teller. Nu wil ik graag LPG G3 inbouwen. Op internet kun je hier een daar van die LPG conversion kits kopen. Nu vroeg ik me af hoe de inbouw werkt.
Allereerst moet ik de tank installeren met bijhorend frame. Dat lijkt me niet zo moeilijk. Vervolgens de aansluiting maken aan de zij/onderkant van de auto om te kunnen tanken. Lijkt me ook niet moeilijk. Vervolgens de datakabel en de brandstofleiding naar voren brengen. Kan dit via de bodem van de auto, of moet dit in de auto?
Vervolgens de verschillende valve's installeren en de ECU van het gassysteem koppelen aan de ECU van de auto. Daarna moet ik de LPG injectoren koppelen aan de benzine injectoren ofzo. Hoe dat precies zit weet ik niet, kan iemand daar iets over vertellen?
Vervolgens lees ik overal dat het een zelflerend systeem betreft. Betekend dit dat ik niet de ECU opnieuw moet instellen. Dus is het een soort plug-and-play?

Als alles aangesloten is vraag ik me af of het systeem ontlucht moet worden? In alle leidingen zit namelijk eerst lucht voordat er brandstof in komt...

Als alles werkt dan moet ik het laten keuren.

Heb ik het zo een beetje begrepen of mis ik een paar grote stappen?

Opperhoof

Geplaatst door Opperhoof (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Eelco

Indien je een motorpakket en bijbehorende tank besteld zit er een duidelijk schema en tekeningen bijgesloten.
Maak eerst een rekensom voor jezelf. LPG inbouw in een voertuig van bj 98 is geheel niet interessant.
Het voordeel tegenover de totale kosten, en de nog bijkomende extra kosten haal je er nooit meer uit.

Succes met de inbouw.

Gr. paul

tarabeest (0) PRO, 13 jaar geleden

Tevens moet je bij inbouw aan een aantal verplichte eisen houden anders wordt de inbouw afgekeurd, ik denk net zoals Paul dat je hier geen geld mee gaat verdienen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.