Suzuki Swift: zijruit uit hefmechanisme gekomen (help)

Bouwjaar: 1988

Van mijn Suzuki Swift GTI uit bouwjaar 1988 is van de bestuurderskant de ruit uit het hefmechanisme gekomen. Met gevolg dat deze nu onderin het portier ligt. Ik heb de zijbeplating gedemonteerd maar krijg de ruit niet meer tussen de rubbers in de"schaar" die de ruit op en neer beweegt. Hoe krijg ik dit weer gemonteerd?

Ik heb de ruit nu tijdelijk met tape bovenin het portier vastgezet zodat ik in ieder geval normaal kan rijden. Graag respons.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Erik325 (0), 16 jaar geleden

Ruit er in zijn geheel uithalen en dan weer inbouwen. Heb je wat meer ruimte om te kijken/werken.

Als het ontstaan is tijdens het open/dicht draaien en je hebt veel kracht gezet kan het zijn dat er iets verbogen is, ff controleren en weer rechtbuigen of vervangen.

Gelijk de bewegende delen goed smeren is ook een aanbeveling.

twiede (0), 16 jaar geleden

Spuit de ruitgeleidingen over de gehele lengte in met een teflon- (kun je ook fietskettingen mee smeren) of siliconenspray, nadat je de geleidingen vervangen hebt of netjes passend hebt gemaakt. De ruit moet nl. zonder al te veel speling in de raamgeleiding lopen. Eventueel iets dicht knijpen.

Shadowranger (0), 16 jaar geleden

@Erik325 & Twiede: Ik heb het probleem idd gevonden. Ruit was compleet uit de rail getrokken waar de schaar onder vastzit. Had al wat langer last ervan dat de ruit zwaarder omlaag en omhoog liep ,maar had er geen rekening mee gehouden dat daardoor de ruit uit het mechanisme zou worden getrokken. Wijtte het probleem aan de rubberen geleider aan de achterzijde die meekwam als ik de ruit omlaag draaide.

Die heb ik vastgelijmd en de ruit weer opnieuw in de rail gezet en iets aangeknepen op de rubbers. Verder de geleiders ingespoten met een teflonspray. Sindsdien loopt het weer perfect. Thanks voor de antwoorden.

twiede (0), 16 jaar geleden

Graag gedaan Shadowranger,

Denk er wel aan dat de smering niet eeuwig werkt. Eén maal per jaar inspuiten is vaak voldoende.
Raam in de laagste stand en ev. met verlengstukje op de sproeikop de geleiderails smeren.
Vergeet de andere portieren niet!

Prettige Kerstdagen en GN.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.