Toyota Celica: aandrijfas afgebroken celica t18

Bouwjaar: 1986, Motorcode: 3sge

hallo

bij de celica van mijn buurman is nu de tweede keer in drie maanden de aandrijfas gebroken. hij breekt af op de groef van het borgringetje wat in de bak gaat.het lijkt wel alsof de as alleen nog maar aangedreven wordt op de 3 of 4 mm die achter de borgring zit. iemand bekend met dit probleem bij Toyota?

jo1

Geplaatst door jo1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Had de buurman, een originele Toyota aandrijfas gemonteerd? Was deze nieuw,of van de sloop? Was dit wel de juiste? Zat deze op de juiste manier gemonteerd ?
Dit is geen Toyota probleem, maar vermoedelijk een montage probleem.

jo1 (0), 11 jaar geleden

de eerste as was nog de originele en was er bij mijn buurman nog niet uit geweest,de tweede kwam van de sloop en was ook een originele Toyota as uit het zelfde type auto.een montage fout lijkt mij stug,je kunt de aandrijfas niet verder de versnellingsbak in steken totdat de borgring zich vergrendelt.de hele ellende is overigens begonnen een paar weken nadat hij in de winter met ongeveer 50 tot 60 km per uur tegen de stoeprand aangeschoven is.het spoor was toen versteld,dit is opnieuw ingesteld.mischien toch schade aan de bak opgelopen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk dit is informatie, die je eerder had moeten vermelden.
De naaf is in zijn geheel richting versnellingsbak verbogen. Hierdoor is de afstand tussen deze en de ingang van de bak verkleind!! De as wordt hierdoor axiaal belast, en daar is deze niet voor geschikt. Het monteren van opnieuw een andere as is niet zinvol, vóórdat de schade op de juiste manier is hersteld. Bovendien is nu de as wel kapot, maar denk eraan dat de bak ook verkeerd belast wordt. !!!

jo1 (0), 10 jaar geleden

zo asje op de sloop gehaald en ingebouwd,loopt alweer een tijdje,als de as weer kapot gaat gaat hij naar de sloop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.