Toyota Starlet: Aandrijfas moer

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5D

Ik wil de motor van een Starlet p7 met bak en al uitbouwen om er vervolgens een andere weer in te plaatsen, de nokkenas is namelijk gebroken. Maar nu zie ik dat er een speciale moer op de aandrijfassen zit. Hoe krijg ik die los? Ik ben er nog niet aan begonnen, maar is het een kwestie van de splitpen eruit trekken en dan met de hand losdraaien of zit die moer ook echt stevig aangedraaid? Dan zou ik nl een speciale sleutel moeten hebben. Waar kan ik daaraan komen?

Mvg, Arnoud

MisterE

Geplaatst door MisterE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gerty (0), 17 jaar geleden

Hallo Arnoud
pas de koppeling vervangen van een '87 er
de centrale bout zit vaak flink vast en gaat er met behulp van een compressor met slagsleutel het makkelijkst af, heb je die spullen niet dan kun je onderstaande proberen.

op de centrale wielmoer zit een soort borgmoer, wanneer je eerst de splitpen verwijderd kun je de borgmoer er af nemen, nu het wiel weer monteren, het wiel weer op de grond laten zakken, dan proberen om met een passende dop liefst met een wat langere hefboom (wringijzer) de moer los te draaien.
vaak draait het wiel mee dan even iemand op het spatscherm wat meer druk op het wiel te zetten.

succes
groet, Gert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.