Toyota Corolla Verso: AAnsluiting 13-polig stopcontact

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 cc

Zou iemand mij kunnen vertellen wat de beste aansluitplaats is voor de constante stroomdraad die de koelkast van de caravan
van spanning voorziet ? Deze draad moet spanningloos worden als de motor niet draait. Ik begrijp dat deze geschakeld moet worden
via een relais, maar waar haal ik de aansluiting vandaan die het relais bedient.

Peer 1

Geplaatst door Peer 1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet of je ook een 12V aansluiting achter in de auto hebt, (sigaretten aansteker, net als in een picnic) maar die zou je als stuurstroom kunnen gebruiken. Anders kun je het relais voorin paatsen en daar de draad naar de aansteker gebruiken. Als je een relais neemt met twee contacten kun je 2x 12 volt naar de stekker leggen. Als de auto uit staat heb je 12Volt op één draad en als je start op de andere. Hierdoor heb je je koelkast aan staan als je rijdt en kun je eventueel je wc doorspoelen als de auto stil staat en kun je licht aan doen als je stil staat en even in de caravan moet zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.