Toyota Land Cruiser 90: Achtervering Toyota Landcruiser

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3 liter Did

Zeer slappe achter vering (schroefveren) van deze korte landcruiser; zelfs bij het langzaam rijden over een verkeersremmer raakt de auto de achteras. De schroefveren zijn al eens vervangen door nieuwe originele toyota veren. Dit probleem doet zich altijd voor met een onbelaste auto en dan vooral met een volle tank,
Meer mensen met z'n probleem? en wat is de oplossing?

Van Aken

Geplaatst door Van Aken (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

LukR. (0) PRO, 16 jaar geleden

Bekijk eens de schokdempers en plaats er mischien eens van een ander merk zoals koni of bilstain die hebben een straffere demping

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

tja, en met schokdempers zorg je ervoor dat de veren tot "rust" komen na inveren, en hebben (bijna) geen invloed op de veerweg, want die wordt bepaald door de sterkte van de veer en de belasting op de veer.

Een vuistregel om schokdempers te testen is ook de auto bij desbetreffend wiel in te drukken, dan moet de auto na ongeveer 2 x uit en 1 x inveren tot rust gekomen zijn.

Je zou na kunnen vragen of er zwaardere veren voor dit type te verkrijgen zijn. Ook hulpveren plaatsen is een optie.

Roy10511 (0) PRO, 16 jaar geleden

Laatst ook een landcruiser gehad, was wel type van 92 lange uitvoering, klant wilde er andere veren onder hebben, hogere gemonteerd, hij vond dat deze auto met paardetrailer te veel doorzakte!! Hebben we er later luchtbalgen binnenin gezet en dan oppompen, werkt perfect misschien idee voor jullie?? Leverancier zit in Nederland. Moch je meer info willen dan moet je maar ff mailen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.