Toyota Yaris: airbaglampje brand

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 2sz

airbag lampje blijft branden

uiutgelezen 2 foutencodes B1100
B0108

-plus sluiting pass airbagcentrale
-airbag module

stekker pass airbag losgehaald storing airbagmodule weg dus fout zit in de pass airbag of de draad er naar toe ook nog weerstand gemeten 70 kilo ohm aardig hoog vind ik.

Komt de pass airbag vaker voor of ligt het aan de bedrading?????

nennos

Geplaatst door nennos (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

wacht even,


je hebt een weerstand meeting op een airbag uitgevoerdt?

nennos (0) PRO, 13 jaar geleden

ja gewoon met een multimeter

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je goed hebt op gelet tijdens je opleiding, is je geleerdt dat je NOOIT en te NIMMER een weerstands meting mag uitvoeren op een airbag. De reden is namelijk dat de airbag af kan gaan!


Om te bepalen als de airbag defect is of de module heeft de dealer speciale doorverbinders, met een bepaalde weestands waarde

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]Als je goed hebt op gelet tijdens je opleiding, is je geleerdt dat je NOOIT en te NIMMER een weerstands meting mag uitvoeren op een airbag. De reden is namelijk dat de airbag af kan gaan!


Om te bepalen als de airbag defect is of de module heeft de dealer speciale doorverbinders, met een bepaalde weestands waarde[/quote]
Het mag wel als je een gerenomeerde multimeter van het betere merk gebruikt .

Deze hebben een hogere weerstand en gebruiken bij de ohmse weerstand niet de volledige battery spanning voor de ohmse test .

Wat de goedkopere wel doen.

nennos (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja oke het zal wel moet ook wel een beetje spannend houden he haha
Maar leuk al die reacties maar nu heb ik nog geen antwoord op mijn vraag dus graag alleen een reactie plaatsen als je het antwoord weet op de pass airbag.

nennos (0) PRO, 13 jaar geleden

en ik ga ook niet naar de dealer want daar had ik hem al gebracht en daar deden ze ook de storing wissen he he kan ik zelf ook die wisten het ook niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.