Toyota RAV4 2004: airco waarden meten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

dank voor je reactie kaleido 1 met meten is weten
De airco werkt na de start van een koude motor 10 minuten, daarna knippert het ac lampje. De kachel met al de bijbehorende instellingen werkt ok. Doet zich alleen voor bij temperaturen van 15 graden of hoger. Wat is een oriceivo?
Wat zijn de te meten waarden?
Waar bevinden zich de desbetreffend (temperatuur)sensoren in de motorruimte?
Tot zover en dank voor eventuele verdere reactie.

Geplaatst door

wittebroodsjaak@gmail.com (120)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Verdampersendor zit in de verdamper binnenin je kachelhuis.
Drukken meten met meterset , door bevoegd persoon/bedrijf.
Omdat hij er na 10 minuten mee stopt is dit toch vrij simpel te onderzoeken.
Dit is zonder voldoende kennis en apparatuur zelf niet te doen.

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Ik had gehoopt dat je meer technische info kon verschaffen v.w.b.de werkdruk en de sensor metingen en tevens de te volgens werkzaamheden. Het opnoemen van de eventuele storing(en) geven mij de indruk dat hier sprake is van "boekenwijsheid" i.p.v. daadwerkelijke reparatie-ervaringen. Maar toch bedankt voor je genomen moeite

Zit sinds 1993 in het vak , vind dit een zeer teleurstellende reactie. , zeker gezien uw vraagstelling.
Werkdrukken zijn afhankelijk van temperaturen , vandaag is het zus en morgen is het zo , is dus geen vaste waarde voor te geven , orivice of exspansieventiel zit in je schutbord daar wordt de vloeistof ingespoten in je verdamper in de verdamper zit een sensor die de verdampingstemperatuur meet en daarmee de compressor aanstuurd , temperatuur zal dus dalen stijgen enz.
Maar zoals gezegd zonder juiste kennis en apparatuur heeft het verder geen zin dus zeg maar wat je wilt.

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Het is niet mijn bedoeling geweest je op enige manier te beschadigen o.d. Maar mijn vraagstelling was volgens mij duidelijk. Vervolgens krijg ik een niets zeggend antwoord en van daaruit mijn reactie v.w.b. boekenwijsheid. Dat je vervolgens wel mijn vragen beantwoord vind ik heel fijn en stel dit ook op prijs. Maar waarom niet direct het gevraagde beantwoord? Uit je nu gegeven antwoorden maak ik op dat je weet waarover je spreekt en ik ga hier ook dankbaar gebruik van maken. Nogmaals sorry maar het had zo niet nodig geweest.

Oke prima maar ben benieuwd hoe je gebruik gaat maken van deze info ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

1 maand

Zodra ik de oorzaak kan vaststellen en herstellen laat ik dit weten via het forum.

L.s.
Ik heb verstrekte gegevens aan mijn lokale garagehouder aangereikt. Die zal de benodigde onderdelen verzorgen en gezamenlijk trachten wij vervolgens of we de storing(en) kunnen herstellen. Dit zal echter op z'n vroegst tegen het einde van de maand september zijn i.v.m. nog te houden vakanties. Ik houd het forum op de hoogte van het e.e.a. en laat dit, wel of niet succesvol, weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.