Toyota Avensis: Alarm uitschakelen Avensis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3AZ-FSE

Als ik bij mijn Avensis uit 2002 de vergendeling uitschakel met de sleutel gaat hij na ca 30 seconden automatisch uit zichzelf weer op slot.
Dit klinkt leuk maar ik vind het lang niet altijd even prettig.
Ik geloof dat het zo is dat de auto automatisch op slot gaat als de portieren na ontgrendeling 30 seconden dicht blijven zittten en dat dat opgeheven wordt als binnen die 30 seconden een portier wordt geopend. Daarna gaat geloof ik de auto niet meer op slot. Maar de ervaring leert dan dat het alarm wel op scherp gaat. Ik heb laatst wat met de auto gesleuteld en heb 3 x het alarm laten afgaan. Het enigste wat dan helpt is een portier open laten staan, OF iedere keer als ik in de auto moet wezen ff op UNLOCK drukken.

Ik vind dit allemaal onduidelijk en onprettig. Ik vind het alarm prima maar zou het erg prettig vinden als het alleen maar werd ingeschakeld door op LOCK te drukken en niet spontaan uit zichzelf.

De gebruiksaanwijzing is hier niet erg duidelijk over maar kan ik op een of andere manier de instellingen van het alarm aanpassen???
Ik wil liever niet draden doorknippen ofzo maar gewoon het alarm zo instellen dat het alleen met LOCK kan worden ingeschakeld.

appie26

Geplaatst door appie26 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Misschien is dit bij de dealer te programmeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.