Toyota Yaris: alarmverlichting werkt niet en sigarettenaansteker geeft 0V

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,0 vtti

alle zekeringen zijn gecontroleerd en zijn goed.er is ook geen spanning op de sigarettenaansteker.ook op plaats waar geen zekeringen zaten een zekering geprobeerd,maar geen resultaat.ook alle zekeringen onder de motorkap gecontroleerd,die zijn ook allemaal heel maar volgens het boekje moet hij onder dashboard zitten.we hebben de auto pas 6 maanden en dit heeft nog nooit gewerkt,nooit getest na aankoop,helaas.kan iemand mij een tip geven waar of welk kleur draadje ik spanning moet meten? kan het dasboard makkelijk open om te kijken waar de draad vandaan komt.hoe dan?ik ben bang dat alles afbreekt en het niet meer netjes inelkaar krijg.alle tips zijn welkom,alvast bedankt voor de reactie,afz Marcel

pontiacv8

Geplaatst door pontiacv8 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jan20ma (0) PRO, 16 jaar geleden

De sigarenaansteker heeft intern ook een zekering. Je moet hem daarvoor demonteren.
Asbak eruit, daarachter twee schroeven. Achter de draaiknoppen van de chauffage zitten er ook twee schroeven. Bovendashboard eruittrekken(zonder schroef te lossen) en dan zie je nog een schroef bovenaan de radiodisplay verschijnen. Het radiodisplay eruittrekken en het display van de chauffage eruit. Dan het cd of cassettedisplay eruit. Achteraan de sigarenaansteker zit er een loden draadje van ongeveer 2mm dik. Dit is de zekering. Je kan dit zelf herstellen zonder nieuw draadje te monteren.
De alarmschakelaar werkt onafhankelijk van de sigarenaansteker. Het is mogelijk dat de schakelaar zelf defect is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.