Toyota Yaris: Schakelen automaat

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn vader is sinds half 200 in het bezit van een nieuwe Yaris 1.3 automaat. De automaat is een elektronische 5 bak.

Als de bak schakeld lijkt het net voordat hij overschakeld of de motor even inhoud. Vergelijkbaar als men bij een schakelauto net voor de koppeling in te trappen het gas loslaat, je krijgt het gevoel dat je wat naar voren komt als gevolg van het inhouden.

De auto is met deze klacht bij de garage geweest maar de monteur zegt niets te merken en dat het normaal is. Mijn vader zegt dat het minder wordt maar volgens mij is dat meer gewenning.

Klopt het inderdaad dat een automatische bak net voor het schakelen iets inhoudt????????????

Bij voorbaat dank

Hylander4640

Geplaatst door Hylander4640 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het gas word terug genomen om de bak netjes en vloeiend te laten schakelen.
Kun je niks aandoen denk ik.

tonny11609 (0) PRO, 16 jaar geleden

IK heb een corolla verso uit 2005 en die is ook af en toe de weg kwijt in de bak (multy-mode transmissie) dan weet die niet in welke versnelling die moet gaan meest na een bocht met stadswerk. Ik vroeg mij af of er geen software update is voor de bak electronica. ik heb met andere wagens en merken gereden die waren veel soepeler maar daar werkte de koppeling hydraulisch.en ik had het idee dat ze hem later koppelden en een beetje tegen het slippen aan hielden.Dat zal wel meer koppeling slijtage veroorzaken. naar mijn idee is het nog niet uitontwikkeld.

Hylander4640 (0), 16 jaar geleden

@ primera.

Klinkt wel logisch wat je zegt. Maar ik heb zelf een oud starletje 1.3 automaat (3 bak) als 2e auto en deze schakeld over zonder dat je er ook maar iets van merkt. Is natuurlijk een oud oliegestuurd systeem en niet te vergelijken met de elektronische 5 bak, maar schakeld wel soepeler.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Zoals je zelf al zegt, is niet te vergelijken.
Het is ook een andere manier van schakelen en dat vraagt ook gewenning.
We hebben nou eenmaal een bepaald idee bij een automatische bak hoe die moet schakelen.
Dat het vloeiend gaat en niet dat tie nadenkt voor het volgende verzet.

Hylander4640 (0), 16 jaar geleden

Klopt primera, soms moet je niet al te lang bij "vroeger" stilstaan.

Bedankt voor de info.

Jim Broerse (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi,

je moet er inderdaad rekening mee houden dat dit een handgeschakelde versnellingsbak die ze automatisch hebben gemaakt en dat is heel wat anders dan een echte automaat.
Dat inhouden dat hoort er bij want de bak moet even tijd hebben om de koppelling aan te sturen en de volgende versnelling in te schakelen

gr jim

Hylander4640 (0), 16 jaar geleden

Oke Jim, dank voor de uitleg.

Zoals primera ook al zei is deze bak dus niet te vergelijken met wat ik gewend ben. En omdat het mijn eerste ervaring is met een elektronische bak keek ik er vreemd tegenaan.

Bedankt voor het meedenken

Willy

tonny11609 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is wel zo dat als je hem goed op z'n donder zit dat die wel beter schakeld. en hij schakeld ook sneller dan dat je het zelf zou doen met een handbak. Maar mijn vraag of er een software update is voor de rekeneenheid die het schakelen aanstuurd is nog niet beantwoord. of is eer geen update beschikbaar?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Een kwestie van bellen met een dealer, die kan je dat wel vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.