Toyota Starlet: Apart geluid gas los / kans op motorschade na breken distributie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Goedendag, over een Starlet P9 uit 1998 heb ik 2 vragen.

1. Bij gas los hoor ik een apart en moeilijk te beschrijven geluid. Het lijkt een soort van zeer licht aanlopend wiellager, dus een vrij zacht, meer zoemend geluid. Zoals gezegd, dat hoor ik alleen bij gas los, dus een wiellager kan het niet zijn. Wat zou dat dan wel kunnen zijn?

2. Ik hoor/lees dat het breken van de distributieriem bij dit type auto/motor geen schade tot gevolg heeft. Ik was/ben niet van plan zolang door te rijden dat ik dit met zekerheid kan zeggen, maar klopt dit wel? Aangezien de auto 2e hands is gekocht en is gezegd dat de riem bij 80.000 is vervangen (wat er niet op staat), wil ik toch een soort zekerheid dat ik kan rijden tot 160.000 voor ik hem laat vervangen.

Marcelllecram

Geplaatst door Marcelllecram (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lausbub (0), 13 jaar geleden

dit is niet waar.

jij hebt een 1.3 ( 4EFE motor) in je starlet EP91. alleen de 1.6 (4AFE) en de 1.8 (7AFE) hebben geen schade als de distributie riem breekt. maar die zitten niet in een nederlandse starlet
.

gr marcel

Marcelllecram (0), 13 jaar geleden

Oke, dank voor de informatie. Van iemand anders heb ik de reactie gekregen dat bij geeneen 16v motor van Toyota schade kan ontstaan, ofwel ik denk dat ik dan maar het zekere voor het onzekere moet nemen...

Marcelllecram (0), 13 jaar geleden

Bij deze de reactie van de Toyota importeur...

In de Toyota Starlet met kenteken ..-..-.. (die van mij) zit een 4EFE motor. Over het algemeen ontstaat er bij dit type motor geen motorschade na het breken van de distributieriem. Maar we willen u aanraden dit niet te riskeren. Een distributieriem moet normaal gesproken na 100.000 km worden vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.