Toyota Starlet: automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 cc

Wanneer ik de automaat in de stand P of N in de D wilt zetten, wilt de auto er vandoor, ik moet de rem behoorlijk ingedrukt houden.Wanneer de auto in de D staat voor b.v. een stoplicht dan moet ik de rem ook behoorlijk ingedrukt houden. Het lijkt wel of de automaat te snel reageert. Olie is goed en staat op het juiste peil,motor loopt NIET te hoog stationair. Heeft dit probleem misschien iets te maken met de vacuummodulator, vacuumverlies ?

Jan4974

Geplaatst door Jan4974 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

De keuzehendel is af te stellen !!

Borgmoer losdraaien hefboomarm geheel naar rechts drukken.

Dan 2 stapjes terug naar neutraal zetten .

Dan de keuzehendel lichtjes naar de R drukken dan door een een hulpje de moer weer vast laten zetten .

Jan4974 (0), 12 jaar geleden

Beste Daan,
Bedankt voor je reactie. Ik denkt dat ik de vraag niet goed geformuleerd hebt, Wanneer de auto in de P of N staat, wilt de auto niet voorruit, hij staat dus netjes stil.Het probleem ontstaat wannneer ik vanuit de stand P of N naar de stand D of R gaat, dan reageert de automaat te snel. Wanneer de automaat in de D of R staat en ik sta stil, dan moet ik behoorlijk op de rem drukken om te verkomen dat de auto weg rijdt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.