Toyota Avensis 2006: Avensis trilt bij stationair en in 1e versnelling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1AZ-FSE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 108

Hallo allen!

Ik ben in het bezit van een Toyota Avensis VVT-i 2.0 uit 2006 met 100.000 km op de teller. Ik rijd er naar alle tevredenheid in, echter sinds kort trilt de auto stationair en in de eerste versnelling als ik wacht bij het stoplicht. Het trillen verdwijnt na een paar seconden. Het toerental gaat gelijk met het trillen ook even omhoog.
Het vreemde is dat dit een hele tijd niet het geval is geweest (enkele weken) en nu weer terug is.
Ik tank, zoals dat moet bij deze 2.0 blokken, keurig 98 premium benzine omdat ik weet dat 95 niet goed is voor deze motoren.
Ik krijg geen waarschuwingslampjes te zien.
Recentelijk is er een lambadsonde vervangen en ik dacht dat daardoor het probleem verholpen zou zijn. Destijds brandde er wél een motormanagement-lampje dat nu, zoals gezegd, uit is.

Wie-o-wie heeft een idee wat dit zou kunnen zijn?
Alvast bedankt!
Dirk-Jan

Dirk-Jan1979

Geplaatst door Dirk-Jan1979 , lid sinds 2 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.