Toyota Previa: benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo mensen,

Ik zou graag willen weten of een lambda-sonde stuk kan gaan doordat ik v-power of een andere hoogwaardige brandstof tankt zoals bp ultimate of zo.
Het is namelijk zo bij mijn toyota previa zitten dacht ik 5 lambdaondes en er zijn er nu al 3 stuk gegaan en dat is best een dure grap nou hoorde ik van mijn toyota dealer waar de auto in onderhoud is dat het ook kan komen door het tanken van shell v-power , het lijkt mij toch als je de verhalen hoort over zulke benzines dat het alleen maar ten goede zou komen voor motor en mileu p.s motor heeft pas 76000km gelopen.
Mischien is het suggestie maar dacht echt dat hij op v-power beter trekt en soepeler loopt.
Dus hoe denken jullie daar nou over zou het kunnen dat daar de lambda-sondes eerder stuk van gaan en hoe zit het dan als je in duitsland tankt waar de benzine standaard een oktaan getal van 100 heeft ,dacht altijd aan een minimum oktaan getal van 95 en dat 100 dan geen kwaad zou kunnen.

groet ron.

greybmw

Geplaatst door greybmw (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Previa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je zeker dat het ´lambda- sondes´ zijn? Bedoel je misschien injectoren ?? Klinkt ongeloofwaardig (voor een Toyota)

greybmw (0), 12 jaar geleden

Ja weet het heel zeker staat ook op de rekening en er werd mij ook verteld dat het wel regelmatig voorkomt ook bij andere merken dat zo n lambda-sonde de pijp aan maarten geeft.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Lambdasondes gaan inderdaad wel kapot, maar dat komt niet door v-power of 100 oktaan benzine.
100 oktaan heeft overigens alleen nut als de motor dat echt nodig heeft - anders is het alleen maar duurder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Previa of stel zelf een nieuwe vraag.