Toyota Previa: Benzinemeter blijft aan / radio stoort : na verv. ontstekingsdel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2,4i 16v

Onlangs heb ik de bougiekabels, rotor en verdeelkap vervangen van onze Previa (Wat een klus met zo'n motor onder de auto....) De bougiekabels zijn van het merk Beru, de rotor en verdeelkap van Bremi. Sindsdien doen zich twee zaken voor : de radio stoort op FM. De storing is het typische geluid van een ontstekingsstoring, waarbij het geluid verandert als je gas geeft. Als de motor uit is, contact aan, is er geen storing in het geluid. Verder blijft de benzinemeter na het uitzetten van het contact gewoon aan staan, terwijl alle overige instrumenten uitschakelen. Wat kan de oorzaak zijn ? Is er een verband tussen deze twee storingen ? Kan ik een aansluiting van een draad hebben losgetrokken onder de auto waardoor beide problemen optreden ?

previa

Geplaatst door previa (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Previa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ronnie34 (0), 17 jaar geleden

Volgens mij bleef die benzinemeter ook al voor de reparatie op zijn plaats staan, met andere woorden als de auto van contact af gaat zal de meter niet naar nul vallen.

Gezien de ontstekingstoring, ik vraag me eigenlijk af waarom je in hemelsnaam de originele spullen van de auto hebt verwijdert.

previa (0), 17 jaar geleden

Het probleem van de storing op de radio is opgelost. De nieuwe bobinekabel zat vrij los in de verdeelkap. Ik heb de oude bobinekabel teruggeplaatst en het probleem is weg.
De benzinemeter staat nog steeds aan als ik het contact afzet, ik ga nu twijfelen of dit wellicht altijd al zo was ??

@ronnie34 : Mischien is het handig om iets te vervangen als iets kapot is ??

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Peter,

Bij mijn starlet uit 97 blijft de benzinemeter ookaan als ik het contact uitzet, dus ik denk dat het altijd geweest is.

wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Previa of stel zelf een nieuwe vraag.