Toyota Previa: Toerental valt op nul als er ontkoppeld wordt (enkel op LPG)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

De auto (200.000km-bouwjaar 1991) rijdt goed op benzine maar op LPG valt de motor uit als hij niet op temperatuur is. De lijdensweg: nieuwe bougies/kleppen geregeld/nieuwe pastilles/ motorscan op benzine geeft normale waarden (co 0.09% / co2 13.86% / hc 41ppm / o2 1.93% / no 0ppm / lambda 1.09). Op LPG blijft de motor onregelbaar. Nieuwe ontspanner op de gasinstallatie: probleem blijft.
Enkel als de motor heet is, valt hij op LPG niet stil bij ontkoppeling (en valt naar 950 tpm) maar de eerste 10 km van een rit op lpg zijn onmogelijk: valt stil bij ontkoppeling, of plots afremmen.
Wie weet raad ?
ps: ik heb mijn auto uiteindelijk (na twee pogingen) toch door de keuring gekregen door hem eerst 'heel heet te stoken' want bij de remtest viel hij telkens stil: "onkeurbaar"

vandenborn

Geplaatst door vandenborn (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Previa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hondacoupe98 (0), 17 jaar geleden

Ik had ook een probleem met LPG, bij mij was het niet stationair lopen van de auto op LPG. Na drie LPG "specialisten" die de gas computer uitleesde op foutcodes (die waren er niet) en me allen een ander advies gaven (verdamper vervangen E 300, computer vervagen E 350, lamda sonde stuk (bleek niet zo te zijn na check Honda dealer), zelf nog is goed gekeken, ontdekte dat een een aansluiting van een stekertje op de bedrading "los" zat. Nieuw stekertje gekocht probleem verholpen.

Mijn tip check je bedrading.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Previa of stel zelf een nieuwe vraag.