Toyota Previa: De wagen verbrandt olie op benzine, op gas is alles in orde.

Bouwjaar: 1997, Motorcode: 2,4 Otto

De wagen bezit sinds 2 weken een lpg-installatie ( Prins ). Ik ben dan ca. 200 km ver geraakt, dan was de gastank leeg. De wagen schakelde proper om op benzine. Direkt hierna kwamen er blauwe wolken uit de uitlaat, het heeft ook eens deftig geknald. In de gasgarage hebben ze gas getankt, en de 4 bougies vernieuwd. De wagen reed hierna weer ca 200 km, en de problemen begonnen opnieuw. Nu staat de wagen bij een Toyotadealer, die weten ook niet wat te doen.

juleswjules

Geplaatst door juleswjules (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Previa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

julian ik neem aan dat je voor die tijd dit probleem niet had dus blijft over dat het in het inbouwen van de gasinstallatie temaken heeft dus eigenlijk is het teverklaren dat de dealer het niet weet want die heeft het niet ingebouwd .
ga dus terug naar de gas inbouwer en laat die het probleem oplossen die hebben het er toch ingemaakt.

groetjes jan.

Toyota11662 (0) PRO, 17 jaar geleden

Jah in denk dat Jan gelijk heeft, als dit gekomen is sinds de inbouw van een gas installatie dan zou ik eens terug gaan naar die instalateur

juleswjules (0), 17 jaar geleden

De cilinderkop heeft scheurtjes tussen de ventielen. Die zijn ontstaan omdat er geen ventielkoeling ingebouwd is. Deze ventielkoeling is waarschijnlijk plicht bij Toyota´s. Alleszins is de motor nu naar de knoppen. Heeft iemand informatie ??

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

nou julian ik weet niet zoveel van gas maar de problemen zijn gelijk begonnen dus lijkt me dat het nalatigheid van de gas inbouwer is en dat die het dus voor elkaar moet maken.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Previa of stel zelf een nieuwe vraag.