Toyota Corolla: Bijgeluid in mijn dieselmotor(2CE)

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb nu mijn Corolla al ongeveer 7 maanden en ik heb een irritante geluid.Als ik de motor s'ochtens start(koud) is er een bepaalde tik hoorbaar.Ook als deze op bedrijfstemperatuur is is het geluid aanwezig.Nu heb ik mijn klepspeling nagekeken en die zijn in orde.Ook heb ik kort geleden een vacuumpomp vervangen.Ik dacht dat het misschien de pomp was die het geluid veroorzaakte. Het geluid zit er nog steeds in.Ik moet er wel bij verelden dat ik een tijdje terug(voordat de tik er was)motorolie had ververst.Ik had er 4liter Castrol 10W-60 in gedaan en 1liter Slick 50(in totaal 5liter dat erin gaat).Nu ben ik bang dat deze verhouding een slecht effect op mijn motor heeft gehad,want niet lang daarna was de tik geboren!Er moet namelijk 10W-30 in.Zou er misschien slijtage in mijn mijn motor zijn opgetreden(vooral door de Slick 50) of is er iets dat ik moet weten dat de boosdoener kan zijn voor dit geluid? Ik heb nu gewoon Castrol 10W-40 in mijn motor,maar tevergeefs.Blijft irritant tikken.Is er iemand die mij raad/advies hierover kan geven? Alvast bedankt. Groeten...Chris

C.F.S

Geplaatst door C.F.S (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

PL (0), 18 jaar geleden

Heb je wel een origineel olie filter gemonteerd dus echt een toyota filter? Een imitatie filter werkt bij veel auto's maar bij toyota vaak niet(bij mijn avensis 2.0 td kreeg ik met een imitatiefilter ook het door jou beschreven bijgeluid te horen)!

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

Beste Chris,
Ik heb een corolla 2.0D uit 1998. Gefeliciteerd.
Ik heb het volgende artikel gelezen over Slick-50:
http://skepdic.com/slick50.html
Hierin staat ongeveer het volgende:
1) Slick 50 is 1 van de vele olie additieven die met mooie praatjes voor veel geld verkocht worden. Als ze zo geweldig zijn dan waren de bedrijfjes die deze producten verkopen stuk voor stuk opgekocht door de olie industrie.
2) Slick 50 en vele andere additieven bevatten als werkzame stof PTFE (Teflon(R)). Deze stof verlaagt onder bepaalde omstandigheden de wrijving. De fabrikant van Slick 50 claimt dat de o.a. dat de slijtage bij de koude start vermindert.
3)Als gevaar van deze stof wordt genoemd dat het afzettingen veroorzaakt op allerlei plaatsen waardoor het de oliedoorstroom hindert.

Het zou dus kunnen dat je motor ergens zo'n ophoping heeft en daar te weinig krijgt/heeft gehad. Ik zou maar een tijdje blijven doorrijden. Je kunt er toch niets aan doen behalve de hele boel uit mekaar slopen en schoonmaken/nameten. En dit is voor deze auto die misschien 4000E waard is niet lonend denk ik.
Gewoon rustig rijden en een vooral rustig warm laten worden 's morgens.
In ieder geval maar niet lukraak dingen gaan vervangen zoals die vacuumpomp. Heb je dat ding nog? Anders kun je die mooi verkopen op marktp ofzo.
Misschien heeft de motor gewoon een tijdje de tik in de bol. Gewoon blijven lachen, gaat vanzelf weer over.
Groetjes,
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.