Toyota corolla 2dl: gloeipluggen vervangen

Bouwjaar: 1998

Hoi,
Mijn diesel heeft de laatste tijd (af en toe) bij de eerste start op de dag meer dan 20 s nodig om aan de gang te gaan.
ik ben op zoek naar de oorzaak en neem daarin ook de gloeipluggen mee. Verder wordt er sinds twee jaar ook iedere keer injector cleaner toegepast bij de keuring ivm een te hoge uitstoot). Kan iemand mij vertellen waar het eerst aan gedacht kan worden wat oorzaak betreft? Er staat 230.000km op de teller en hij ziet alleen de grote weg.

keyco

Geplaatst door keyco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Verstuivers en\of gloeibougies.
Niet geheel ondenkbaar met deze km stand.

Japan (0), 18 jaar geleden

denk toch ook gloeibougies zenne

keyco (0), 18 jaar geleden

En gloeibougies zijn het.
Alle vier vervangen.
Bedankt voor jullie info!

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

Is er een manier om te controleren of de gloeibougies slecht zijn zonder ze te vervangen door nieuwe? Bijvoorbeeld door de weerstand te meten ofzo?
Michiel

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Op iedere gloeibougie apart spanning zetten met een draad vanaf de plus van de accu. Eerst de verbindingssptrip wegnemen.Als het goed vonkt zal ze wel in orde zijn. Opleteen: De kabel tegen het uiteinde houden, anders heb je kortsluiting, dat vonkt nl. ook. Anders met een A-meter er tussen. +/- 11 A per gloeibougie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.