Toyota Verso 2011: Brandstofpomp

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo.

In december 2019 heb ik de Verso gekocht met 135.000 km. Bouwjaar 2011. Tot vorige week zeer tevreden. Onder het rijden ineens een grote wolk witte rook en een ratelend geluid. Daarna niets meer en door de Wegenwacht naar de garage gesleept. Volgens de garage is de brandstof pomp kapot en moet vervangen worden. Weet iemand hier meer over en is dit normaal bij dit merk. Ik rij nu 12 jaar Toyota en heb nooit problemen gehad, maar zo is de lol er snel vanaf.

Tineke

Tineke888

Geplaatst door Tineke888 , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Auto rijden gaat niet zonder dat er dingen slijten en dus sneuvelen .
Vind het een beetje naïef om er vanuit te gaan dat een Toyota niet eens kapot kan gaan , er valt hier verder eigenlijk niet veel anders te doen dan repareren en weer verder.

oldford PRO, 9 maanden geleden

Welke brandstofpomp wordt er eigenlijk bedoeld?
De elektrische brandstofpomp (opvoerpomp) in de tank (als de auto die heeft) of de hoge druk inspuitpomp?

Tineke888, 9 maanden geleden

Ze bedoelen de hoge druk inspuitpomp.

oldford PRO, 9 maanden geleden

Voordat je besluit om die te vervangen, zou ik eerst eens de brandstofleidingen en de tank controleren op aanwezigheid van metaaldeeltjes. Als die in het brandstof circuit zitten dan is een vervangende hoge druk pomp ook zo weer defect.
Sommige fabrikanten schrijven voor dat in dit geval de brandstofleidingen vernieuwd moeten worden.

Tineke888, 9 maanden geleden

Auto is 10 dagen geleden weg gesleept naar Toyota garage. Levertijd van de pomp is waarschijnlijk 2 weken. Ik zal informeren of dat ook gecontroleerd word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.