Toyota Corolla 2006: Brandstoftoevoer losmaken voor wisselen injector

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Hoi,

Ik heb laatst een injector gewisseld en ga dat voor de zekerheid volgende week nog eens opnieuw uit elkaar halen en nieuwe o-ringen plaatsen, omdat de auto nog steeds veel te slecht start en als hij warm is soms pas na 2 of 3 startcycli start.. hij loopt verder wel prima op benzine.

Nu zag ik dat sommige monteurs ook de brandstoftoevoer lostrekken op bij de slang voordat die de brandstofrail in gaat, weet iemand waarom je dat zou doen, behalve misschien omdat er dan misschien wat minder brandstof lekt als je een injector er uit trekt? Is dat de enige reden, want zover ik kan zien lekt er immers ook benzine als je de slang achter loskoppelt?

Heeft iemand nog een tip waarom de motor pas heel laat aanspringt nu, terwijl hij zelfs met de kapotte injector gewoon wel snel startte? Kan dat zijn omdat er ergens nog een heel klein lek is door die oude o-ringen?

Marcel

Geplaatst door

thedudenl (395)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Slecht aanslaan op een o-ring zal ie niet doen ik zou, als je de rail eruit hebt, eens kijken of er geen injector lekt waardoor de druk in de rail wegvalt bij stilstand.

harry4203 1770
badge vip badge

1 maand

Thanks, is er dan een manier om te zien als een injector lekt?

Er lekt in ieder geval niet zichtbaar iets ook niet vlak na het starten als de motor eenmaal loopt heb ik gecheckt met een lamp of er ergens benzine loopt. Maar je ruikt dus wel benzine bij dat lange starten.

In eerste instantie lekte hij wel behoorlijk toen ik een andere injector ingebouwd had, maar ik ging er van uit dat zo'n o-ringetje verdraaid was bij het inbouwen, niet dat de injector zelf zou lekken, komt dat vaak voor dan?

Ik heb ook voor de zekerheid bij de 2e keer wel een andere injector genomen uit mijn reserve rail, die ik 2e hands gekocht heb, optisch is er in ieder geval niets te zien van beschadigingen aan alle 4 die injectoren, ze zien er allemaal nog netjes uit.

Marcel

thedudenl 395

1 maand

Hoi,

Ik had denk ik verkeerd begrepen wat je bedoelde met een 'lekkende injector', ik ging er ten onrechte van uit dat je dan iets moet zien lekken, maar je bedoelde natuurlijk dat hij niet goed sluit waardoor er benzine in de motor lekt? En dat verklaart dan natuurlijk ook de benzine geur en het slecht starten, toch? ;)

thedudenl 395

1 maand

klopt

harry4203 1770
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.