Toyota Carina E: carina e lpg valt uit en wil niet meer starten ook niet op benzi

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 7afe

Mijn carina viel uit toen ik net een rotonde overging terwijl ik op gas reed, nu wil hij niet meer starten. Ik heb de zekeringen gecontroleerd, de distributieriem is heel, hij vonkt wel en stinkt ook naar benzine uit de uitlaat na het proberen te starten.

mkersjes

Geplaatst door mkersjes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Eerst maar eens de bougies droogmaken. En controleren of de benzine injecteurs niet nlijven lekken.

mkersjes (0), 12 jaar geleden

ik heb de bougies er al uit gehad deze waren wel nat maar vonkten goed, het lijkt mij ook niet logisch dat alle 4 de bougies het ineens begeven. Echter de auto viel uit terwijl ik op lpg reed wat dus apart is van het benzinesysteem. hoe kan ik de injectors testen door de rail te demonteren en ze dan uit te proberen?

mvgr

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Droogmaken is wat anders dan vervangen. bv met een fohn. anders een dekseltje van de schoensmeer (buiten zetten) een klein beetje benzine erin de bougies met hun snuit erin en met een lange lont aan steken en uit laten branden. (kijk uit er kom een steekvlam!!!) Af laten koelen en afborstelen.

Als je de complete gallerij inclusief slangen en injecteurs kunt verwijderen?? kun je daarna zonder gemonteerde bougies starten en zien hoe de injecteurs werken.

Wel even de laagspanningsstekker van de bobine losmaken. En na afloop de ECU resetten. (akku klem een poosje los nemen)

Het stoppen op gas is wat anders, gas op ?? verstopt filter of zeefje?? Is het gasinjectie?? welk merk en type???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.