Toyota Prius: computer geeft kat storing+hybride totaal van slag

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Al sinds 8 jaar geeft mijn dashboard aan dat de katalysator een storing heeft.Ook komt/kwam het voor dat ik motorvermogen verlies.De dealer heeft al diverse malen gereset met de mededeling dat de Katalysator goed is .Waar het probleem wel zit konden ze niet vinden.Zodra ik 10 kilometer had gereden op de grote weg ging het lampje weer branden.
Na de laatste APK januari 2012 is er een nieuwe startaccu ingezet.Na 2 dagen sloeg de boordcomputer compleet op hol.Storing in de Hybride! Na uitlezen bleek dat het alweer de Katalysator was.Hij rijdt nu als een oud wijf [ excuses]. Hij rijdt bonkig,lijkt op de grote weg soms uit zijn versnelling te gaan.Het bijladen van de Hybride accu's gaat continue of juist helemaal niet.Moet nu bij een verkeerslicht de versnelling in P zetten want hij probeert steeds aan te slaan en dat lukt niet.Start/stop systeem kapot? Kortom, na 11 jaar lijkt hij de geest te geven.Iemand een idee wat het kan zijn?

Trip

Geplaatst door Trip (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Trip (0), 12 jaar geleden

Na een rit met het hoofd van de garage en zijn uitlees apparatuur bleek na 30 min. dat de gasklep bleef hangen. Vermogen varieerde tussen 18 en 26 %. Probleem wordt over 2 weken gerepareerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.