Toyota Prius: gasklep blijft hangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Volgens de dealer blijft de elektronische gasklep van mijn Pruis 1 hangen.Deze zou vernieuwd moeten worden.Daar deze wagen uit 2001 is vraag ik mij af of de kosten afwegen tegen de baten. Dealer kon de totaal prijs hiervan nog niet geven. Iemand een idee van de prijs incl.?

Trip

Geplaatst door Trip (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Prius? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

daandc (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit zal best prijzig worden .

Maar merk je het zelf dat deze blijft hangen ?

Met schoonmaken kun je ook een goed resultaat bereiken.( servomotor gangbaar maken of vlinderklep zelf )

Meestal gaat deze door vervuiling vast zitten .

Trip (0), 12 jaar geleden

Merci daandc voor je antwoord.De motor slaat volkomen op hol en brult alsof ik er 180km p.u meerijdt terwijl de snelheid terug loopt[ dramatisch terug loopt]. Ik kan er ongeveer 10 min. meerijden dan slaat het ding op hol.Volgens uitlezing blijft de gasklep op 29% hangen. Deze meting is rijdende gebeurt!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Brullen alsof je 180 rijdt? Dus vol gas? Hoeveel toeren maak je dan? En blijven die toeren zo hoog? Ook als je je gas los laat?

Is dit niet mede een probleem van een automatische bak of staat je koppeling gigantisch te slippen?
Wat is de verklaring van de dealer voor dit terug lopen van de snelheid?

Trip (0), 12 jaar geleden

Er zit een CVT versnelling in de Prius. En inderdaad, de snelheid loopt terug naar 0 km.Als ik dan gas geef dan gaat het met horten en stoten vooruit .Volgens de garage mankeert er niets aan de CVT..
Morgen gaat de auto terug naar de garage en zal ik nogmaals uw suggestie voorleggen.Het rare is dat het begint als de motor warm is.Zodra ik stop en de startsleutel er uit haal en na +/- 1 minuut weer start is het probleem voor even weer weg.Ik blijf het vreemd vinden.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Je zei dat de snelheid dramatisch terug loopt. Wat bedoel je precies met "dramatisch"?
Dat het uiteindelijk 0 kilometer wordt of dat het heel snel gaat alsof er geremd wordt?

Trip (0), 12 jaar geleden

Nee geremd is niet het goede woord.Het lijkt inderdaad net of de verbinding CVT er mee stopt.De test die de garage rijdend uitvoerde waar ik bijzat constateerde dat de gasklep bleef hangen en we zijn op deze stotende manier terug gegaan naar de garage alwaar met andere meetapparatuur het zelfde probleem werd geconstateerd.Niemand bij Toyota is met dit probleem bekend. Het stotend rijden met hoge toeren.Dus hij begint te brullen, ik verlies vermogen,ik blijf van mijn gaspedaal af, ik stop, hij blijft op hoge toeren doorgaan.Ik haal de sleutel uit het contact,wacht even,start opnieuw en weg is het probleem.

Trip (0), 12 jaar geleden

De garage durft het niet aan om de gas unit te vervangen.Het kan ook het gaspedaal zelf zijn of de boordcomputer... heeft iemand nog een idee?

Trip (0), 12 jaar geleden

Vanmiddag,na een ritje rond Den Haag en na 12 x opnieuw starten [ zie probleem boven], begon er een brandlucht te komen uit de hybride accu's in de achterbak.27 maart gaat de auto naar dealer.Iemand een idee?

Mv8 (0), 11 jaar geleden

Hoi Lex,
Misschien komt dit als mosterd na de maaltijd: (vervuiling van) het gasklephuis is een van de weinige problemen die 'algemeen' bekend zijn bij het eerste model Prius. Dat zou een Toyotagarage moeten weten, maar aangezien er maar 500 Prius classics rondrijden in Nederland komen ze niet allemaal dat probleem geregeld tegen. Krijg je ook het alarmscherm te zien of het rode lampje van de temperatuur?
Ik ben naar een Toyotagarage overgestapt toen de niet-Toyota algemene garage er niet uitkwam. De Toyotaman noemde meteen het gasklephuis als waarschijnlijke oorzaak. Na schoonmaken liep mijn Prius weer als een zonnetje. Kosten waren iets van 130 euro. Zeer de moeite waard omdat ik in 10 jaar verder nooit een probleem heb gehad buiten het normale onderhoud.
Voor Priusvragen kun je ook goed terecht op het NL Priusforum, daar weten ze dit soort dingen. Weet je inmiddels al meer?
Groet Marian

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Prius of stel zelf een nieuwe vraag.