Toyota CAMRY: Cruisecontrol hapert

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 112

In mijn Camry is een VDO cruisecontrol naderhand ingebouwd. Nu doet zich het probleem voor dat hij, regelmatig niet werkt. s'morgens bij wegrijden doet hij het meestal niet. Als we een keer ergens stoppen en de motor uitzetten en weer starten dan vaak wel, maar niet elke keer. Als hij werkt, dan werkt hij goed, en blijft werken. Heeft de auto weer een nacht gestaan dan werkt hij dus weer niet. De cruisecontrol is alleen aangesloten op het rempedaal, niet op de koppelingspedaal.
Het is een type met 1 geheugen. Kabel is verbonden met het gaspedaal.
Zou het een probleem met de rempedaalschakelaar zijn, of de stuurschakelaar? Of kan ik hem beter vervangen? Auto is nog heel goed, en ik wil er nog wel een aantal jaren mee doorrijden.

Alvast bedankt voor jullie reactie,s

camry24

Geplaatst door camry24 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

voyager (0), 5 jaar geleden

Het is te proberen om het rempedaal iets grover te bedienen. Dat wil zeggen als test, nadat de rem is ingetrapt, los gelaten en cc doet het niet, dan de rem nogmaals intrappen en voet van het pedaal afschuiven zodat het pedaal met meer kracht terug springt. uiteraard remschakelaar controleren op corrosie van contacten.

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Werken je remlichten wel na een nacht staan ?

camry24 (0), 5 jaar geleden

Bedankt alvast, morgen proberen.

Hans4040 (190) PRO, 5 jaar geleden

CC moet ook aangesloten zijn op het koppelingspedaal (in serie met het rempedaal)....en inderdaad de remlichtschakelaar controleren.

voyager (0), 5 jaar geleden

Heb in het verleden gehad dat er cc in zit zonder aansluiting op koppeling pedaal.
Moet wel denken aan dat ik cc op standby zet alvorens schakelen.

camry24 (0), 5 jaar geleden

Deze is zonder koppelingspedaal aangesloten. Is inderdaad opletten met schakelen,
Heb de remlichten gecontroleerd, werken goed. Ook het wat ruw omgaan met de rempedaal heeft geen resultaat. Het lijkt erop dat de CC nu helemaal niet meer werkt, vandaag kreeg ik hem niet meer ingeschakeld. Misschien een rare gedachte, maat zou het kunnen dat de kabel zwaar gaat (versleten) en nu met het koudere weer gaat deze nog stroever. Is dat eenvoudig te controleren?

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Je wilt er nog een aantal jaren mee rijden.Is de CC daarbij bepalend.Dus als hij niet meer werkt verkoop je hem.Rij gewoon zonder die voorziening.Ik heb al verscheidene auto,s gehad met CC.Ik heb dit nog nooit gebruikt.Deze voorziening is leuk in landen waar je uren op een snelweg kan rijden .In ons land komt dit niet tot zijn recht.
Ferry

camry24 (0), 5 jaar geleden

Kort door de bocht redenering. Heb in het verleden een hernia gehad, en bij langere ritten krijg ik problemen, als ik geen CC heb. Dus of hij wordt gerepareerd, of er komt een nieuwe in. De auto doe ik niet weg. Daarbij, een goed werkende CC is bij kortere ritten ook nuttig. Of ik hem dan gebruik hangt vooral van de verkeersdrukte af.
Dinsdag een afspraak bij een garage.

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Ligt het niet meer aan de stoel.Een ergonomische aanpassing zal wellicht verlichting
brengen.Het niet kunnen bedienen na een lange rit van de remmen en koppeling lijkt mij niet verkeerstechnisch veilig.Ik vind mijn redenering niet kort door de bocht.Naar mijn mening heeft de CC hier niets mee te maken.Na een hernia "die ik overigens ken"Is een aangepaste zit van belang.
Ferry

camry24 (0), 5 jaar geleden

Inmiddels bericht van de garage. Reparatie niet meer mogelijk. De benodigde onderdelen zijn niet meer verkrijgbaar. Laat een nieuwe inbouwen. Bedankt voor de reactie's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.