Toyota Avensis: diesel vraag ( d4d)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

Ik heb een vraag over het diesel rijden.

Ik rijd sinds jan 06 een d4d uit 2001 , km 125.000.
Als ik de auto koud start loopt hij een paar minuten netjes 1000 t/m , waarna de auto vervolgens naar zijn vast toerental zakt teweten -800 t/m.
Als de temperatuurwijzer nog niet in het midden staat ( duurt natuurlijk even) loopt de auto minder strak stationair( voor een stoplicht bv).
Je merk dan dat de auto af en toe een beetje schudt.
Dit is overigens niet meer aan de orde wanneer de auto met de wijzer netjes in het midden staat.

Wie kan mij vertellen of dit normaal is , of juist niet voor een diesel.
Kan dit overigens kwaad ?


alvast mijn dank

Han

Han3930

Geplaatst door Han3930 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronnie34 (0), 17 jaar geleden

Wordt een beetje eentonig met jullie D4D rijders. Jullie hebben vrijwel allemaal dezelfde problemen en vrijwel niemand zoekt een Toyota dealer op.

Zoek de Toyota dealer op en laat uitzoeken of er foutcodes in de ECU zijn opgeslagen, het motorlampje hoeft hiervoor niet constant te branden. Zijn er geen codes aanwezig vraag dan of de common rail lijndruk aan de fabrieksspecificatie's voldoet. Als de lijndruk tegen de minimumwaarde per toerental voldoet zit er helaas niets anders op dan dat de verstuivers door Buchli moeten worden gecontroleerd.

Bovenstaande is een worst case senario als de dealer geen andere fout aan de auto kan ontdekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.