Toyota Auris 2012: Doffe lens linker koplamp

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1ND-TV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Hallo,

Betreft een Auris II uit 2012. Bij APK blijkt van de linker lamp de lichtopbrengst te laag en het beeld diffuus. De polycarbonaat buitenkap is glashelder en er zitten nieuwe osram lampen in. Nu zegt de monteur dat de lens in de lamp unit dof is, en tja, het kan eigenlijk niets anders zijn.

Iemand hier bekend mee dat dit gebeurt bij dit model? En waarom dan alleen aan 1 kant? Kun je deze lens eruit halen, schoonmaken en polijsten oid? Groet, Michiel

Michiel-0478

Geplaatst door Michiel-0478 , lid sinds 3 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Complete koplamp vervangen is de oplossing en na 11 jaar is er wel een iets versleten..

Michiel-0478, 4 maanden geleden

Ja, dank je. Natuurlijk kun je de unit vervangen. En dat kost de kop niet, voor iets meer dan 100 euro heb je een imitatie unit.

Het gaat er mij nu juist om (1) waarom dit probleem ontstaat. En (2) of het zonder vervangen unit te herstellen is. En (3) of het vaker voorkomt bij dit model en evt vaker aan de linker kant. Groet, M

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Slijtage door de warmte van de lamp.
De lens is niet los te vervangen.
En of het vaker voorkomt geen idee , is dst belangrijk dan ?

Michiel-0478, 3 maanden geleden

Het probleem is opgelost.

Aanvankelijk was de lichtopbrengst te laag doordat de oorspronkelijke Osram lamp na kapot gaan was vervangen door een Chinees Aliexpress lampje dat na 2 jaar en ca 40dkm enigszins bruin was geworden.

Dit lampje is vervangen door een nieuw Osram lampje dat per ongeluk niet goed is gemonteerd (wat een knulligheid). Dit lampje zat niet goed vast en scheen naar beneden. Hierdoor viel de lichtmeting weer niet goed uit.

Na juiste montage bleek er niets aan de hand. Geen problemen met dofheid oid.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Oké bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.