Toyota Starlet: Doffe rode lak en (ingetrokken) hars en vuil

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Door het langdurig niet wassen van mijn auto en is de rode lak nogal dof geworden en zit er een hoop hars en ander vuil op of is er in getrokken.
Hoe kan ik dit het beste schoonmaken?

Verder hoorde ik van iemand dat je de glans wel tijdelijk terug kunt krijgen, maar dat door het soort (oude) lak de dofheid van zelf weer terug komt.
Is dit waar?

Ik hoor graag van jullie.

Diederik74

Geplaatst door Diederik74 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Hars is vaak te verwijderen middels warm water met een schoonmaakmiddel zoals dreft o.i.d..
Flink poetsen met een cleaner zal de glans inderdaad weer doen terug komen maar over 6 weken ben je (bijna) weer terug bij af. Oorzaak is de uv-straling door de zon op het pigment. Ook donkerblauw en wit hebben daar last van. Kleuren met een extra blanke laag zoals metalliclakken hebben daar geen last van.

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Een aantal jaren geleden woonde er bij ons in de straat een auto poetser die gaf aan dat je hars ook kunt en mag verwijderen met spiritus .

Daarna moet je de auto wel in de poets zetten .(vanwege vlekvorming )

Cardetails.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Hars is 99 van de 100 keer te verwijderen met klei/clay. Maar dat is alleen het hars (en ander vuil) verwijderen.

Rode lak in orde brengen is niet even een beetje wax erover en klaar. Je zal dan echt machinaal aan de slag moeten gaan en tik toch aan in aanschaf. Alleen je hebt dan wel goede spullen en kan er vele auto's mee doen en dan valt het per poetsbeurt wel meer mee. Even met dreft aan de gang helpt niets, sterker nog het richt alleen maar meer schade aan omdat de lak er nog meer van uitdroogt. Spiritus ontvet alleen en je schiet er weinig mee op.

limbra (570), 11 jaar geleden

idd zoals @Cardetails al zegt , met een speciale klei de hars verwijderen werkt het beste ,
spiritus werkt ook wel maar geeft al snel nog doffere plekken .(bij een witte auto zelfs blauwe plekken)

De auto machinaal (laten) polijsten en daarna een teflon behandeling geven , dan pas houd je je auto een hele tijd lang glanzend rood .
(tenzij de lak al zo ernstig verweerd is dat de rode lak meer wit is dan rood).

Ik heb vroeger bij een car restyling bedrijf gewerkt waar we deze behandelingen ook deden , de klant kreeg een jaar garantie op de glans.
en het werkte echt.

Ligt er natuurlijk aan wat je er aan uit wil geven -of je het zelf aanschaft en doet , of je het uitbesteed aan een auto poets bedrijf .

ff met de hand boenen is maar van korte duur , zeker met de felle zon er op zal je auto zo weer dof worden.

succes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.