Toyota Avensis: fout code p2008

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 d4

Geeft foutcode P2008 aan voor de 3e x. 1x De storingsmelding bleef branden nadat hij uitgelezen was bij de dealer in Duitsland. Toen gaven zij aan dat er een onbekende code is. Eenmaal in Nederland weer naar de dealer en ook weer uitgelezen weer zeggen ze onbekende code en zij gaan bij de importeur gaan vragen? lekker onduidelijk en weer 42,50 betaald. De fout is voor de 2e x gewist maar komt weer terug.

PS: bij deze link (http://www.eobd2.eu/DTCL.asp) geeft dit aan "Intake Manifold Runner Controle Stuck Open (Bank 1)" Kan iemand mijn zeggen wat de juiste betekenis van die code is of hoe we ze kunnen verhelpen. Bij voorbaat dank?

rebin67

Geplaatst door rebin67 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Iets andere omschrijving, andere site: http://www.dtcsearch.com/P2008/
Hier staat ook een uitleg van de termen bij.
De vraag is of de Toyota uitleg die je vond klopt. De officiele EOBD/OBD2 uitleg is dat er een open circuit is naar de motor die de zaak bedient.
Maar Toyota kan die andere uitleg gebruiken. Dan zou de klep of de bediening van de klep vast staan.

rebin67 (0), 12 jaar geleden

Alvast bedank voor de snel reactie, Aangezien ik binnenkort met de auto op vakantie ga is het gevaarlijk of verstandig om met zulke melding te gaan rijden. De auto staat nog onder de garantie van Toyota. Ik vraag mij af waarom een dealer niet weet / onbekende code noemt? Dat is toch raar? graag kan iemand mij concreet vertellen waar het probleem zich bevind?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het probleem zit in/rond de klep die in het inlaat spruitstuk zit. Deze schakelt tussen een lang en een kort inlaat kanaal.
Als het garantie is, moeten ze het gewoon maken. Je kunt nu het onderdeel beschrijven.
In het Engels is het: Intake Manifold Runner Control
In het Nederlands: Klep Inlaatspruitstuk voor Aansturing Luchtstroom
In het Duits: Saugrohrklappe für Luftstromsteuerung

Dat de dealer het niet weet komt in 1e instantie door een fout in de software van zijn fabrieks uitlees apparatuur, die kent de fout niet.
Voor de rest is het laksheid ergens in de organisatie, waardoor de fout niet hersteld is/wordt.
Doorgeven van de onbekende fout begint bij de dealer, daarna de importeur, dan de fabriek. Ergens wordt er iets niet door gegeven.
En ook de dealer had even de bovengenoemde sites kunnen bezoeken.

rebin67 (0), 12 jaar geleden

Vriendelijk dank voor het uitleggen. Tenminste heb ik wel wat aan deze professional advies. Mijn oprechte compliment aan deze bijdrage. Ik zal morgen weer teruggaan bij de dealer. Wanneer het probleem opgelost zal ik hier melden? Weet u toevallig hoeveel kost buiten de garantie?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan duur worden. Bij Toyota weet ik het niet of het nodig is, maar vaak wordt het complete inlaatspruitstuk vervangen als de klep inwendig stuk is.
Maar het ligt er maar net aan wat er stuk is. Een losse stekker geeft ook al die code (Open Circuit) en dat is goedkoop te repareren.
En een motortje/vacuum klep die de boel aanstuurt zal nog wel meevallen.

rebin67 (0), 12 jaar geleden

Duidelijk hoor. Wat betekent als het niet nodig is gaan zij dat niet doen? Ik hoop dat zij niet moeilijk doen? Via de Toyota 1st class occasions heb ik nog 9 maanden garantie.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoezo niet nodig? De ecu geeft een foutcode, dus is het nodig.
Volgens de plannen moeten bij de APK volgend jaar de storingscodes voor auto's vanaf 2006 uitgelezen worden.
Als er een storing aanwezig is, dan is dat afkeur. Duidelijk dat het nodig is.
Bovendien, als het lampje brandt kun je niet zien dat er nog een storing (al dan niet schadelijk) bij komt. Wederom, nodig dus.
Maar ik verwacht niet dat ze moeilijk doen als ze een maal weten wat het is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.