Toyota Avensis: Toyota Avensis 2007, Is dit normaal?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb sinds 3 maanden een Avensis uit juli 2007 gekocht bij de Toyota dealer.

Nu ik de auto een tijdje heb gereden heb ik een aantal dingen opgemerkt aan de auto waarvan ik me afvraag of deze normaal zijn, zou iemand mij hierbij kunnen helpen?
- Wanneer de auto voor de eerste keer na het starten naar voren wegrijdt, klinkt er een kraak vanuit het vooronder, alsof er iets bekrachtigd wordt maar niet helemaal soepel verloopt...
- Wanneer de auto stationair stil staat varieert het toerental tussen 1000 en zakt regelmatig tot +/-600! hierbij gaat de auto aardig hard vibreren...
- In de 5e versnelling houdt de auto in met accellereren bij +/-3800 toeren (+/- 140km/h), vanaf 4000 toeren trekt hij weer normaal door...
- Soms als ik bijna stil sta, beginnen de parkeersensoren voor te piepen, zonder dat er zich iets voor de auto bevindt, bijvoorbeeld bij het remmen voor een stoplicht...

Zijn dit dingen waarvoor ik terug naar de dealer zou moeten/kunnen gaan (ivm garantie), of zijn dit dingen die bij iedere Avensis voorkomen?

Alvast bedankt voor de reacties!

mooksemike

Geplaatst door mooksemike (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mooksemike (0), 12 jaar geleden

Het probleem met de toeren bij stationair schijnt te maken te hebben met een verkeerde menging. Hiermee moet ik dus terug naar de dealer.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het inhouden zal wel dezelfde oorzaak hebben. Ik zou er niet te veel mee door rijden, kan ook nog gevolgschades opleveren.
En als je pech hebt komen die pas buiten de garantie periode aan het licht en bewijs dan maar eens dat deze storing de oorzaak was.
Bovendien, je hebt toch garantie?

svengc (0), 12 jaar geleden

De kraak vanuit het vooronder wordt veroorzaakt door de zelfdiagnose van het ABS systeem en is normaal. Toen ik mijn Avensis ophaalde heeft de autoverkoper er zelfs nog even voor gewaarschuwd zodat ik niet zou schrikken bij wegrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.