Toyota Avensis: inhouden bij lage toeren ongeveer tot 2000 toeren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

Hoi monteurs.

Ik heb zelf een toyota Avensis 2.0 d4d motor 02-2006 net nog het type 2003 tot 2006.

Hij loopt perfect maar wil niet echt weg (trekken) tot de 2000 toeren als ik terug schakel trekt hij wel en als ik het gas helemaal in trap gaat het ook iets beter.
Ik heb de laatste keer bij de beurt bij een nieuw brandstof filter een reiniger in het filter gedaan en zinsdien heeft hij het eigenlijk.
Maar hij is nu wel zuiniger, en dit heeft hij vorig jaar ook een keer gehad, slecht trekken onder in de toeren en toen liep hij soms voor het stoplicht 1200 toeren en soms niet.
Weet iemand wat dit is,? Egr klep, klepje of verstuivers.
En die Egr klep is die makkelijk schoon te maken, of beter nog wat is het makkelijkste om mee te beginnen.

Een andere vraag moet de disriem binnenkort vervangen heeft 201000 gelopen en ga er mee op vacantie Oekraine.
Kan ik wachten tot na de vacantie dan de km stand ongeveer 210000 km riem is de eerste keer bij 1059?? vervangen bij een dealer.
moet ik alles vervangen, spanner, looprollen waterpomp of kan het met alleen de riem.
Wij doen normaal alles een complete inclusief waterpomp, maar bij jappen is dat vaak overbodig of niet???.
En is die riem vervangen veel werk of valt het nog wel mee??.

Gr Bogdan

bogdan hevko

Geplaatst door bogdan hevko (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Toyota11662 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gaat er geen motorlampje branden? het zou een egr-klep kunnen zijn. Wat je ook eens zou kunnen proberen zijn de scv-kleppen op de brandstofpomp die kunnen dat probleem ook geven. Die kan je in een setje bij de Toyota dealer kopen.

Wat betreft je distributie riem de vervangingstermijn is 105 dus je kan hem laten zitten tot 210. Ik deed altijd de waterpomp controleren en dan vervangen als dit nodig was. Als je zelf monteur ben zou ik hem meepakken bij die kmstand. Het is wel wat meer werk. De distributie riem deed ik in 2,5 uur maar ik deed die riemen heel vaak en als je weet hoe het zit is het al snel makkelijk. Verwacht als je het nog nooit gedaan hebt dat je wel uurtje of 5 bezig ben zonder waterpomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.