Toyota Carina 1997: Foutcode 12

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A-FE

Goedendag!

Ik heb een 1997 Toyota Carina E T19 Sedan. Gisteren ging het oranje motorlampje aan. Ik heb de auto uitgelezen en kwam erachter dat de foutcode 12 erin stond. Ik heb online gelezen dat dit hoogstwaarschijnlijk de stroomverdeler is. Ook heb ik een stekkertje losgetrokken en zag dat dit erg verroest was. Zou dit het probleem kunnen zijn? De auto start en loopt prima.

Als ik dit onderdeel moet vervangen, waar kan ik dit het beste goedkoop bestellen? En passen onderdelen van andere 4A-FE auto's ook?

Bij voorbaat dank!!

. .
ToyodaCarina

Geplaatst door ToyodaCarina (55) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michiel-0478 (45), 3 weken geleden

Je kunt het onderdeel opzoeken op onderdelen webshops. Bv www.winparts.nl. Hier staat ook vaak het origineel nummer. Tevens kun je zien in welke voertuigen van Toyota dit onderdeel zit. Je kunt verder kijken op Toyodiy.com. Dit is een database met vrijwel alle Toyota parts. Onderdelen zijn vaak op oem nummer te vinden via google in buitenland. Ook evt ebay.

    Dank voor de reactie @Michiel-0478 ik heb alleen een uitdaging; alle onderdelen die ik daar zien gebruiken een andere stekker. Degene in mijn Carina heeft drie pins. Op de oude verdeler staat “050 JH4 Bosch 0237521060 19100-02020”. Zou ik wellicht ook een andere stekker aan de auto moeten solderen? - ToyodaCarina (55), 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php