Toyota Avensis: Géén reactie op gaspedaal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Hallo, mijn probleem is dat mijn gaspedaal niet meer reageerde op de snelweg.
Bij ongeveer 100 km per uur gas bij willen geven om in te halen maar totaal geen reactie meer op het gaspedaal. Auto ging bij gas los laten wel zachter, bij gas bijgeven gebeurde er eerst niets maar daarna kwam er zwarte roet uit de uitlaat en begon de moter op 3 poeten te lopen. Ik heb deze klacht nu één keer gehad en er gaat géén motor manegement lampje branden. Ik hoop dat deze klacht iemand bekend in de oren klinkt, alvast bedankt voor je reactie.

edwintom

Geplaatst door edwintom (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Japan (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je aan de Luchtmassameter moet denken, hoewel dit bij een Toyota haast zelden tot nooit voorkomt. Of de sensor van het electronisch gaspedaal. zo snel mogelijk laten uitlezen....

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt eerder op verzupen
tank leeg geredenwater opde injectoren
gaan roesten en blijven dan openstaan
verzuipt ie

edwintom (0), 16 jaar geleden

Hallo, bedankt voor jullie snelle reacties, sorry voor mijn late reactie terug. De luchtmassa meter is het 100% niet, ik heb deze kunnen omruilen met een andere maar helaas totaal geen verbetering. De klacht treed wel steeds vaker op. De reactie van CARS&MOTORS dat er vocht op de injectoren zit zou dat niet altijd een brobleem geven dan ook als je normaal 50 km/u in de stad rijdt? Ik heb al een vlesje diesel reiniger van forté in de brandstof tank gedaan wat ook vocht en vuil te lijf gaat maar helaas dat heeft ook niet het gewenste resultaat.
Nou ik hoor het wel als jullie nog meer ideen hebben, alvast bedankt.
Gr Edwin.

rene9558 (0) PRO, 16 jaar geleden

Druksensoren in de pomp waarschijnlijk stuk.

edwintom (0), 16 jaar geleden

Rene9558 bedankt voor je reactie. Zit die druksensor in de brandstof pomp? zo ja is die zo te vervangen?
Heeft dit misschien ook te maken dat hij met was kouder weer wat moeilijk aanslaat? En weet je misschien ook de kosten van zo'n sensor ?
Gr Edwin.

rene9558 (0) PRO, 16 jaar geleden

De sensoren kosten volgens mij +/- 275 euro.
Het makkelijkst is het om even bij de dealer langs te gaan om hem uit te lezen of een monteur te laten rijden om de commenraildruk te controleren.

edwintom (0), 16 jaar geleden

Hallo, ik hoor veel zeggen de EGR klep schoonmaken maar waar zit die bij zo'n toyota avensis ??? Ik krijg namelijk steeds meer de indruk dat dat het probleem veroozaakt. Bedankt alvast voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.