Toyota Paseo 1999: Gemini alarm gaat af, hoe te verwijderen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5E-FE

Beste!!
Vandaag accu van mijn pas gekochte Paseo vervangen. Word ik vervolgens gebeld door een nogal verwarde monteur dat de sirene afgaat. S:

Ondertussen heb ik de sirene weten af te koppelen onder de motorkap. Helaas branden de alarmlichten nog wel en dat is niet ideaal als je aan het rijden bent. De autohandelaar heeft mij verteld dat de startblokkering van het alarm is geisoleerd (de auto kan ook gewoon starten).

Heel goed verstopt vond ik onder de bestuurderskant dashboard een kastje (zie foto). Deze eruitgerukt (zat vast met dubbelzijdig tape), maar ik kan er niet goed bij en er zitten meerdere kabels op. Er staat op gemini 5049 5060 5061 5339 (wellicht maakt het kastje deel uit van verschillende kits? Ik heb er weinig verstand van..).

Ik heb zelf geen enkele handzender bij de auto gekregen. Ik vond wel nog een ander apparaat (zie foto) maar vermoedelijk is dat deel van de geinstalleerde carkit? Ik denk dat het de beste optie is het kastje te verwijderen. Alleen krijg ik de kabels er niet echt uit, zijn hier andere foto's van of werkt deze met een druk mechanisme? Of is het genoeg de rood witte kabels (stroom?) eruit te trekken? Op internet vind ik helaas weinig tastbaars..

Super bedankt voor jullie tijd en hulp!

Simayy

Geplaatst door Simayy , lid sinds 2 maanden geleden

2 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 1 week geleden

In dit topic, van mercedesforum.nl, staat een schema van de Gemini.
Dus een kwestie van alarm er tussenuit halen en bedrading herstellen.

https://www.mercedesforum.nl/forum/viewt...

Simayy, 1 week geleden

Het is mede met die handleiding inderdaad gelukt. Ter referentie: ik heb een van de kabels eruit weten te trekken, dit zorgde ervoor dat de alarmlichten niet meer af gingen. Nu maar eens kijken of ik de hele handel eruit kan slopen of weer werkende kan krijgen, volgens mij is er op die foto wel een handzender te zien maar het is mij onduidelijk hoe die werkt en hoe die voeding krijgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Paseo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.