Toyota Paseo 1999: Startproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5E-FE, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 66

Ik heb een probleem waar ik echt niet uitkom en hoop dat iemand hier misschien nog wat ideeën heeft over wat het zou kunnen zijn.

Mijn toyota paseo start als het boven de 0 graden is buiten slecht, je moet lang doorstarten voordat je hem aankrijgt en loop dan ook even slecht (bij koude start duurt het even voordat hij in zijn toeren oploopt) onder de 0 graden buiten start hij wel vaak in een keer de sleutel omdraaien. Ook als de auto loopt en je zet hem uit en start hem daarna gelijk weer start hij ook goed. Maar soms met 15 minuten stilstaan is het alweer gedaan...

Ik heb al veel vervangen/schoongemaakt

-koelvloeistof temp. Sensor
-bougies
-verdeler kap schoongemaakt
-gasklephuis schoongemaakt
-benzine filter vv
-Injector reiniging toegevoegd aan de tank
- luchtfilter nieuw
-auto uitgelezen deze heeft geen storing
- accu vv
-koppakking op lekkage gecheckt

Ik zat misschien nog te denken aan een kapotte gasklephuis sensor? Of een andere sensor die ik over het hoofd heb gezien? Lijkt mij geen mechanisch iets omdat hij met extreem koude temperaturen gewoon goed start of gelijk na het uitzetten en aanzetten ook goed loopt start.

I

Syl123

Geplaatst door Syl123 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Paseo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (245) PRO, 1 jaar geleden

Heb je al eens de brandstofdruk gemeten ?

    Heb ik nu doorgemeten, staat op 4 bar en loop bij uitzetten weer terug naar 0 dus zonder druk. Is dit normaal of moet hij constante druk houden? - Syl123 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (245) PRO, 1 jaar geleden

Hij moet op druk blijven staan , anders moet de pomp eerst de boel op druk pompen en zal de auto pas na lang starten moeizaam aanslaan alsof hij is verzopen.

    Ahh oke dan zal dat dus wel het probleem zijn... enig idee welk onderdeel ik hiervoor moet vervangen? - Syl123 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (245) PRO, 1 jaar geleden

Dit kan komen door een defecte brandstofdrukregelaar op de brandstofrail of door de terugslagklep die in de benzinepomp zit , als de pomp het probleem is dan moet de gehele pomp vervangen worden. Dus even goed uitzoeken waarhet probleem zit , pomp is niet goedkoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Paseo of stel zelf een nieuwe vraag.