Toyota Auris: Getik panoramisch (skyview) dak Auris 2013

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: Hybrid

Ik heb sinds een maand een Auris Hybrid, heel stille wagen maar ik zit met een vervelende tik vooraan aan het panoramadak zo te horen vanuit de ruimte tussen plafond en glas boven de achteruitkijkspiegel.
Het vervelende is je kan daar met niets tussen of je kan niets zien omdat het zo'n nauwe ruimte is. Het tikt telkens ik het minste bultje raak in het wegdek (en in België zijn er dat nogal wat).
Ook heb ik het vermoeden dat de temperatuur het ook parten speelt want hoe kouder het is hoe harder je de tik hoort (als de wagen pas uit de garage komt heeft hij het minder als dat hij een hele dag buiten gestaan heeft).
Iemand tips of ervaring? Ik vrees dat ik bij de dealer tegen de muur ga lopen want met zo'n dingen zien de dealers je natuurlijk niet graag komen heb ik al uit het verleden geleerd!

Alvast bedankt!

bart puttevils

Geplaatst door bart puttevils (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Auris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Heb een beetje vertrouwen is de garage.
Je zult wel moeten,auto is nog volledig in de garantie,dus zelf prutsen is geen optie.

Dirk2301 (0), 10 jaar geleden

Tikken ondertussen al opgelost?

bart puttevils (0), 10 jaar geleden

Geen geluk bij de dealer. Tegen dat ik daar was (dik half uur rijden) was het zo goed als niet meer hoorbaar. Ze stelden voor om de wagen is daar te laten voor enkele nachten zodat ze het 's morgens kunnen testen als hij buiten gestaan heeft. Heb zelf nog wat liggen experimenteren met een doek tussen glazen dak en ijzeren frame te steken vooraan rechts maar geen succes tot heden (denk nog altijd dat er ergens contact gemaakt wordt tussen dak en plastic of ijzer)...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.