Toyota Yaris: Het aflezen van verbruik en gereden kilometers en het geheugen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16V VVTI

1 juli 2009

Geachte heer/mevrouw,

Ik ben in het bezit van een Toyota Yaris Automaat 3 deurs

Ik kan het benzineverbruik per km bekijken en de gemiddelde gereden snelheid en het gemiddeld verbruik. ( Letop alleen tijdens het rijden)

Wanneer ik naar verschillende plaatsen moet, moet ik er wel om denken, dat ik de gegevens opschrijf, terwijl de motor nog draait, want zo gauw ik de motor afzet, gaan de tellers automatisch op nul. Dus kan ik achteraf niet meer kijken hoe het verbruik is geweest.

Volgens mij is dit niet de bedoeling. En volgens het gebruiksaanwijzingboekje ook niet.

Vandaag naar de dealer geweest om te vragen, wat hier de oorzaak van is. Volgens hen, moest dan de hele unit die deze gegevens verwerkt, eruit gehaald worden. Dan moest vervolgens deze unit ook weer gedemonteerd worden om te kijken waar het probleem zit. Met het risico dat het niet te maken is, en alsnog er een geheel nieuwe unit geplaatst moest worden. Al met al een dure reparatie. Blijf dit een beetje vreemd vinden.
Weet iemand hier misschien een andere oplossing voor.
Alvast bedankt.
Groetjes.

Frodo 2003

Geplaatst door Frodo 2003 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 14 jaar geleden

nee dit is gewoon, onze yaris doet dit ook.
contact uit alle tellers op nul

Frodo 2003 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, Autobedrijf van beugel. Ben blij dat het niet aan mijn auto ligt, en dat er dus meer Toyota Yaris rond rijden, die hetzelfde euvel hebben.
Met vriendelijke groet. Frodo 2003

autobedrijf van breugel (0) PRO, 14 jaar geleden

is geen euvel, is altijd zo geweest vanaf nieuw.

manimean (0), 14 jaar geleden

Raar die van mij blijven gewoon hun waardes houden en ik moet ze dus handmatig op nul zetten. Zou er verschil kunnen zitten in een Franse en een Japanse Yaris. Ik heb een Japanse.

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hey hallo,

heb je je unit wel goed ingesteld? want je kunt een aantal dingen wijzigen geloof ik. huidige verbruik laatste rit of gemiddeld verbruik. ik geloof namelijk dat het een instelling is.

mvg robbie f

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.