Toyota Yaris: loopt op 3 cilinders

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvti

Goedendag, Ik heb een Yaris TS van 2007. Nu loopt deze koud op 3 cilinders. Ik heb de bobine's er even uit gehad en er lijkt er een doorgeslagen te hebben.
Kan iemand mij vertellen of de bobine's van deze auto's wel vaker een probleem zijn?

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

soeniel (0), 14 jaar geleden

[quote=m.voltman]Goedendag, Ik heb een Yaris TS van 2007. Nu loopt deze koud op 3 cilinders. Ik heb de bobine's er even uit gehad en er lijkt er een doorgeslagen te hebben.
Kan iemand mij vertellen of de bobine's van deze auto's wel vaker een probleem zijn?[/quote]
het kan je lamda sensor zijn of de koude start sensor.

als er een motorstorings lampje constand blijft banden kan ook je luchtmassa meter zijn. deze gaat wel eens vaker stuk bij een toyoa yaris

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Foutcodes al uitgelezen?

m.voltman (0) PRO, 14 jaar geleden

Het motorstoringslampje is niet gaan branden en er staan ook geen foutcode's in het geheugen. (auto heeft ook echt maar paar seconden op 3 cil. gelopen. tot 2x toe)
voor je gevoel echt een bougie of bobine die niet meedoet.

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hey hallo

heeft de yaris al de 30.000 km beurt/2e jaars beurt al gehad? zo niet dan heeft hij die nodig ;) want bij 30.000 km of 2 jaar moeten de bougie's vervangen worden.

mvg robbie f

m.voltman (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Robbie,

Ik kan in het onderhoudsboekje en onderhoudsprogramma's niet anders vinden dat deze pas bij 90.000 km vervangen hoeven te worden.
De 30.000 beurt heeft hij verder wel gehad.

Is natuurlijk geen garantie dat er niet een defect kan zijn maar hij doet het maar heel enkeld een keer en dan met de koude start. mijn gevoel gaat meer uit naar een bobine vandaar mijn vraag of deze vaker defect raken.

robbie f (0) PRO, 14 jaar geleden

hey hallo,

een yaris ts moet echt om de 30.000 km nieuwe bougie's ben je ook bij de toyota dealer geweest voor het onderhoud? kijk je rekening na of hij bij de 30.000 km beurt wel de bougie's heeft gehad. want het is wel voorgeschreven bij de 30.000 km beurt op de checklist van toyota.

mvg robbie f

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.